Uddamålsförlust mot Djurgården

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

På söndagskvällen tog ÖSK:s herrlag emot Djurgårdens IF hemma på Behrn Arena. Gästerna fick tidigt in ett ledningsmål genom Wikheim och ägde sedan boll under stora delar av den första halvleken. Inga fler mål gjordes innan paus. I den andra halvleken kom ÖSK ut starkt och kunde även kvittera med Noel Milleskogs nickmål i den 53:e minuten. Jämfört med den första halvleken var den andra mer jämn sett till bollinnehav och länge såg det ut att sluta med varsin poäng för de båda lagen. Men i matchens 91:a spelminut lyckades DIF:s Johansson pricka in det avgörande målet. Djurgården vann matchen med 1–2 och leder gruppen inför den sista omgången som spelas nästa helg.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Känslan efter är mestadels positiv. Det är så klart aldrig kul att förlora och det finns en besvikelse men det vi gör i kväll är ändå någon slags reality-check. Vi har jobbat ihop i en och en halv månad med det en ny trupp och nytt sätt att spela. Och att vi då matchar ett av Sveriges bästa lag som ska ut och spela i Europa om knappt två veckor är något vi ska vara nöjda med. Vi visar verkligen alla på Behrn Arena i kväll att vi bygger något som är spännande och att vi klarar att spela enligt vår idé mot är väldigt bra lag.

– Inför sista matchen förstår vi att Djurgården ligger bra till i gruppen. Men det finns en möjlighet att BP slår Djurgården och då finns chansen för oss att gå vidare. Men oavsett vad förutsättningarna är kommer vi åka till Landskrona för att försöka vinna. Varje gång vi tar på oss den vita tröjan kommer vi göra allt vi kan för att vinna matchen.

Nästa match för ÖSK:s herrlag spelas på lördag den 4 mars kl. 13:00 då vi möter Landskrona BoIS borta i den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Statistik
Resultat: 1–2 (0-1)
Målskyttar: 0–1 Wikheim (7'), 1–1 Milleskog (53'), 1–2 Johansson (91').
Byten ÖSK: Walker ut - Larsson in (74'), Valgeirsson ut - Björnquist in (74'), Backman ut - Bark in (74'), Shlimon ut - Crona in (84'), Milleskog ut - Fisic in (84').

Startelva:
William Eskelinen
– – – – – – – – – –
Niclas Bergmark
Nasiru Moro
Axel Óskar Andrésson
– – – – – – – – – –
Valgeir Valgeirsson
Kevin Walker (K)
Lucas Shlimon
Samuel Dahl
– – – – – – – – – –
Victor Backman
David Seger
– – – – – – – – – –
Noel Milleskog

Ersättare:
Buster Runheim
Daniel Hultqvist
Daniel Björnquist
Sebastian Crona
Adam Bark
Jake Larsson
Adi Fisic

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908