Seger 0–6 borta mot Kvarnsveden

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I Borlänge spelade damlaget idag en träningsmatch mot Kvarnsvedens IK. I den första halvleken tog ÖSK ledningen genom Amelia Olofsson. Därefter utökade Izabella Hurtig till 0–2 vilket också var ställningen efter första halvlek. Efter halvtidpausen fortsatte ÖSK att trycka på framåt och Emilia Andersson satte dit två mål innan Amelia Olofsson först gjorde sitt andra för dagen och sedan även sitt tredje. ÖSK kunde därmed resa hem till Örebro med en härlig 0–6-seger i ryggsäcken.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En match där vi visar att vi är på rätt väg. Vi har tagit steg i vår offensiva positionering och kommer mer rätt i den här matchen vilket gör att vi skapar fler chanser, så det är kul att se. Sedan har vi även tagit steg i återerövringen och är bättre i den delen än vi var senast. Vi har fortfarande lite kvar att rätta till när det kommer till det vi gör direkt efter bollvinst. Vi har lite för många bolltapp direkt efter bollvinst som gör att vi får springa mer än vi egentligen behöver. Men vi skapar många lägen, gör sex mål och mål på flera olika sätt. Så överlag skulle jag säga att det var en bra prestation idag.

– Jag är så klart glad att vi gör sex mål men också att vi håller nollan idag. Vi har gett bort bollen nära vårt eget straffområde tidigare och det gör vi bara en gång idag vilket är ett stort framsteg som gör det lättare att hålla nollan. Sedan är det bra att vi kan driva upp tempot och fortsätta skapa chanser och mål hela vägen. Så det är positivt i båda ändarna.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas på lördag den 4 mars kl. 16.00 då vi möter IK Brage hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 0–6 (0-2)
Målskyttar: Olofsson, (22', 82', 89'), Hurtig (41'), Andersson (65', 71').

Startelva:
26. Ellen Portugues
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
3. Nathalie Sundqvist
19. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
23. Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
14. Izabella Hurtig
12. Emilia Andersson
15. Amelia Olofsson
– – – – – – – – – –
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
7. Maja Eriksson
11. Cornelia Karlsson
16. Lisa Bergman

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908