Vinst mot Mallbackens IF Sunne

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Denna lördags eftermiddag var det dags för damlagets tredje träningsmatch för säsongen. För motståndet stod Elitettan-laget Mallbackens IF Sunne. Det var en jämn första halvlek som ÖSK inledde piggt. Vilket fortsatte och resulterade i mest bollinnehav i halvleken. Däremot var det Mallbackens som flest gånger tog sig in i straffområdet för att skapa målchanser. Detta utan att lyckas göra mål, tack vare bra räddningar från Ellen Portugués och vid vissa tillfällen dålig skärpa. ÖSK hade också sina chanser men lyckades inte heller förvalta de. Andra halvlek startade så som första såg ut med två jämna lag. Ju längre halvleken gick ju mer övertag fick dock ÖSK. Som också kunde göra 1-0 genom Izabella Hurtig i den 60:e minuten. Efter målet kommer Mallbacken aldrig riktigt nära för en kvittering utan det är istället ÖSK som har chansen att utöka ledningen. Matchen slutar därmed med en relativ komfortabel 1-0 vinst för ÖSK!

Mikael Kindgren, Assisterande tränare ÖSK Fotboll:
– Det finns mycket positivt att ta med sig från den här matchen. Vi både vinner och håller nollan, dessutom mot ett riktigt bra motstånd. Så det är jättekul förstås. Överlag är det en jämn match där båda lagen försöker bygga upp spelet bakifrån.

- I första halvlek skapas det en hel del lägen, där de kanske har några som är lite farligare. Däremot tycker jag att vi ligger rätt bra bakåt, kämpar och vinner mer dueller än vad vi gjorde i förra matchen. Det fanns mycket positivt som vi tog med oss till andra halvlek. 

- I paus pratade vi mycket om speluppbyggnad och hur vi skulle ha lite mera tålamod i andra halvlek. Vilket vi också visar med ett större mod. Där vi får mer vändningar, vågar spela bakifrån och väntar på rätt lägen. Vi har dessutom ett läge snabbt efter målet där vi kan utöka, men som sagt möter vi ett bra motstånd så vi är väldigt nöjda med resultatet.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas redan på onsdag den 22 februari kl. 19:30 på Behrn Arena då mot Örebro Läns FF F06 lag.

Statistik
Resultat: 1–0 (0-0)
Målskyttar: Hurtig (60').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
20. Rebecka Mannström
5. Josefine Eklund
19. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
12. Emilia Andersson
11. Karin Weinacht
– – – – – – – – – –
18. Inda Dervisevic
15. Amelia Olofsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
10. Ella Gunnarsson
16. Lisa Bergman
23. Alva Hyttinen
30. Karoline Bergman

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908