Förlust i hemmamatchen mot Lidköpings FK

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I säsongens andra träningsmatch för damlaget stod Elitettan-laget Lidköpings FK för motståndet på lördagseftermiddagen. I stora delar av första halvleken var det en jämn match där dock Lidköping hade flest chanser med exempelvis ett ribbskott. Lidköping kunde också gå till halvtidsvila i ledning efter att Dorothea Greulich nickat in en hörna i den 44:e minuten. I andra halvlek öppnade Lidköping bäst med två snabba mål. Matchens andra mål gjordes av Therese Pettersson och det tredje av Sara Michael, som också kunde fastställa slutresultatet 0-4 i mitten av halvleken.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
–I första halvlek är vi modiga i vår speluppbyggnad men blir lite uddlösa. Det blir ingen slutprodukt. Vi vill så klart skapa mer men det finns ofta en tanke från spelarna när vi har bollen i kontroll. Sedan har vi också många nya spelare och nya relationer som inte riktigt sitter hundra än. Vi får i försvarsspelet springa lite i onödan när vi ska pressa då vi är lite ur position, vilket gör att vi inte riktigt kommer in i duellerna. Sen var det surt att släppa in 0-1 på en fast situation precis innan halvlek men överlag en bra prestation i första.

- I andra halvlek byter de in en del fräscha spelare och vi blir lite sega i vårt beslutsfattande. Vi får tidigt ett bolltapp utanför vårt straffområde där de gör 2–0. Efter det försöker vi att vända på matchen men blir tyvärr lite trötta. Vi pratade i halvtid var vi kan överbelasta mot dem och det resulterar ju i ett friläge för oss men vi hänger inte med i 90 minuter. Oavsett så var det ett bra kvitto och mycket som vi kan ta med oss till nästa match.

- Tanken bakom att möta lag på en högre nivå är att vi tidigt vill jobba med hur vi försvarar mot lite tuffare och fysiska motstånd som även spelar i högre tempo. Det gör vi för att se vad som krävs och vad som händer om man tar en sekund extra med bollen innan ett beslut.

- Att vi idag hade många borta påverkar oss inte jättemycket. Då vi har många matcher kommer alla att ha fått många minuter när säsongen väl börjar på riktigt. Det är bättre att de är sjuka nu än i april och dessutom så gör de som spelar i stället det svinbra och förtjänar att spela mycket.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas på lördag den 18 februari kl. 16:00 då Mallbackens IF Sunne gästar Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 0–4 (0-1)
Målskyttar: Greulich (44'), Pettersson (48'), Michael (51' 63').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
20. Rebecka Mannström
8. Matilda Wennberg
5. Josefine Eklund
– – – – – – – – – –
7. Alva Holmqvist
16. Lisa Bergman
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
14. Izabella Hurtig
19. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
18. Inda Dervisevic
15. Amelia Olofsson

Ersättare:
12. Karin Weinacht
31. Maja Eriksson
23. Judit Wennblom
30. Karoline Bergman

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908