Kryss för herrlaget mot Jönköpings Södra IF

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Denna fredag var det dags för ÖSK:s herrlag att spela sin tredje träningsmatch för året. Efter förra helgens oavgjorda resultat mot IK Brage väntade nu en hemmamatch mot en annan seriekonkurrent, nämligen Jönköpings Södra IF. Efter 15 minuter där Jönköping varit snäppet hetare kunde Victor Backman sätta matchens första mål efter ett fint förarbete från Samuel Dahl som kombinerat sig fram efter vänsterkanten. Målet förändrade matchbilden till ÖSK:s favör som efter det och till halvleksvilan var det bättre laget. I den andra halvleken blev det en jämn match där Jönköpings Pashang Abdulla kunde kvittera efter en omställning. Fler mål än så blev det inte och slutresultatet skrevs till 1–1.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En match där vi i många delar är bra och har en stark period de sista 30 minuterna av första halvlek. De första tio minuterna är J-Södra bra och vi får inte riktigt bett på dem. Därefter tar vi över, gör rättvist 1-0 och spelar flera gånger i och runt deras straffområde. Det som är bra med den perioden är både det aggressiva försvarsspelet och att vi är bra med bollen. Det gör att vi kan vinna boll, ta hand om den direkt och starta vårt anfallsspel. I den andra halvleken tycker jag vi är helt okej till en början. Men det är en träningsmatch med många byten och då blir det böljande spel ett tag. Vi mixar lite med spelare som kommer in på något ovana positioner samtidigt som vi blir trötta och tar lite sämre beslut. Så det är en match som vi hade kunnat vinna men vi hade också kunnat förlora.

– Efter de här tre matcherna kan vi se att vi har en tydlig bild och är på väg mot det vi vill göra. Vi bygger om och det kommer ta tid, men vi ser redan nu delar av matcher är väldigt bra. Killarna visar verkligen att de vill och att de tycker det är roligt att spela den här fotbollen. Sedan behöver vi så klart göra det tillsammans under en längre tid och träna både det taktiska och det fysiska för att bli bättre. Men jag hoppas att alla som tittar på oss ser vad vi vill göra och att vi växer i det. Det viktigaste just nu är att vi ser att processen går åt rätt håll.

Nästa match för ÖSK:s herrlag är första matchen i Svenska Cupen mot Brommapojkarna. Matchen spelas måndagen den 20 februari kl. 18:30 borta på Grimsta IP i Stockholm.

Statistik
Resultat: 1–1 (1-0)
Målskyttar ÖSK: Backman (16')

Startelva:
William Eskelinen
– – – – – – – – – –
Daniel Hultqvist
Nasiru Moro
Axel Óskar Andrésson
– – – – – – – – – –
Valgeir Valgeirsson
Lucas Shlimon
David Seger
Samuel Dahl
– – – – – – – – – –
Victor Backman
Adam Bark
Noel Milleskog

Ersättare:
Daniel Strindholm
Niclas Bergmark
Ludvig Nicklasson
Johannes Danho
Malïk Mokédé
Tyson Afshari
Charlie Swartling
Josef Keyrouz
Erik Björndahl
Adi Fisic

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908