ÖSK förlänger med Ellen Portugués och Izabella Hurtig

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Två nya pusselbitar har nu fallit på plats för damlaget inför säsongen 2023. Målvakten Ellen Portugués och mittfältaren Izabella Hurtig har förlängt sina avtal med ÖSK.

Ellen Portugués gjorde i år sin första säsong i ÖSK och spelade innan dess i Elitettan med Bollstanäs. Under säsongen spelade hon elva seriematcher innan hon ådrog sig en handskada som stoppade henne från spel under hösten.

– Ellen är en stabil och jättebra målvakt som kom till oss inför 2022 och direkt tog förstaplatsen som hon sedan behöll fram till dess att hon blev skadad. Hon bidrog enormt mycket till att vi släppte in så få mål och vi är oerhört glada att hon fortsätter hos oss när hon nu är tillbaka på planen, säger huvudtränare Dennis Gabrielsson.

Izabella Hurtig noterades under säsongen 2022 för två mål på nio matcher innan även hon drabbades av en skada som höll henne ur spel.

– I Bella får vi behålla en spelare med fin spelförståelse och en förmåga att hantera olika roller. Dessutom kommer vara en stor tillgång med sitt driv och sin vilja att alltid göra sitt bästa, säger huvudtränare Dennis Gabrielsson.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908