Fyra spelare i herrlaget på landslagsuppdrag

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

I förra veckan var fyra av ÖSK:s herrspelare iväg på landslagsuppdrag. Här är en kort sammanfattning av hur det gick för dem.

Niclas Bergmark och Samuel Dahl var i Turkiet med det svenska U21-landslaget. Samlingen var den första för det nya U21-landslaget som består av speare födda 2002 och senare. Det var även den första samlingen med nya U21-förbundskaptenen Daniel Bäckström som tidigare var assisterande tränare i ÖSK mellan 2017 och 2019.

Under veckan i Turkiet spelade det svenska U21-landslaget två matcher. Den första var mot Danmark och slutade 2-2. Niclas Bergmark satt på bänken i denna match och Samuel Dahl blev inbytt i den 65:e minuten. I den andra matchen mot Azerbajdzan vann Sverige med hela 8-1. Både Niclas och Samuel spelade från start. Niclas spelade hela matchen och Samuel byttes ut i minut 59.

Det här var både Samuel och Niclas första matcher på U21-landslagsnivå. Vi säger därför stort grattis till Samuel och Niclas för deras debuter.

Valgeir Valgeirsson blev kallad för att representera Islands U21-landslag i en vänskapslandslamp mot Skottland. Matchen slutade med seger 2-1 för det isländska laget och Valgeir spelade från start och blev utbytt efter ca 70 minuter. Detta var Valgeirs fjärde landskamp för Islands U21-landslag.

Ahmed Yasin reste till Irak för att spela en landskamp mot Costa Rica. Matchen ställdes dock in. Enligt det irakiska fotbollförbundet var anledningen att Costa Rica vägrade spela matchen efter en logistisk dispyt. I stället blev det träningsläger för det Irakiska landslaget och Ahmed Yasin.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908