Kryss mot Landskrona ger avgörande match i Jönköping

På lördagseftermiddagen tog ÖSK emot Landskrona BoIS på Behrn Arena i Superettans 29:e omgång. David Seger gav ÖSK ledningen med ett kanonskott i mitten på första halvlek och utökade till 2-0 en liten stund senare. I andra halvlek öste ÖSK på framåt utan ytterligare utdelning. Istället gjorde Landskrona två mål på rad och matchen slutade oavgjort. Sista matchen mot Jönköping kommer därmed att bli avgörande för hur serien slutar.

ÖSK-tränare Christian Järdler gjorde en ändring i startelvan jämfört med senaste omgången. Custovic klev in på mittfältet och ersatte avstängde Valgeirsson. Första målchans skapade gästerna i den 13:e minuten. Egnell skickade iväg ett vänsterskott från straffområdesgränsen som gick i stolpens utsida och vidare ut till inspark för Strindholm. I den 21:a minuten växelspelade gästernas Heier med anfallskollegan Diawara och tog sig in i straffområdet från vänster. Ur snäv vinkel avslutade han anfallet med ett skott tätt utanför bortre stolpen.

I den 23:e minuten fick Seger bollen på offensiv planhalva. Han avancerade snabbt framåt några meter och avlossade ett kanonskott i steget. Projektilen passerade målvakten och gick upp i nättaket till 1-0 för ÖSK. Sju minuter senare var det dags igen. Landskrona tappade bollen i uppspelsfasen vilket ÖSK snabbt utnyttjade. Bollen spelades av Yasin in i straffområdet till Hamad som släppte den vidare snett inåt bakåt. Där dök Seger upp och placerade in mål nummer två för dagen. 2-0 till ÖSK.

Andra halvlek inleddes med svartvit gaspedal i botten. Direkt på avspark gick Yasin i djupled och fick efter visst kombinationsspel på mittplan bollen. Avslutet gick tyvärr rakt på målvakten. Returen rensades undan på mållinjen men fastnade på Milleskog vars skott täcktes undan. Strax därefter nådde Andrésson högst i luftrummet och fick till en bra nick men målvakten Kaddoura visade prov på snabba reflexer när han kastade sig och räddade lågt nere vid ena stolpen. Några minuter senare slog Bergmark en fin djupledsboll mot Milleskog som målvakten hann först på. Rensningen hamnade hos Yasin som försökte skjuta direkt men skottet täcktes. ÖSK fortsatte ösa på och ett högerinlägg från Björnquist nådde en omarkerad Hamad som måttade med huvudet innan han satte pannan mot bollen. Nicken gick i ribban och ut. En ordentlig chanskavalkad för ÖSK utan resultat i form av ett tredje mål.

I den 58:e minuten fick Landskrona frispark på offensiv planhalva. Bollen lyftes in i straffområdet där Diawara gick upp och nickade. Bollen gick utom räckhåll för Strindholm och det var reducerat till 2-1. Målet gjorde att gästerna fick ny energi.

I den 74:e minuten väggspelade sig Landskrona in i straffområdet till vänster. Inhopparen Dzabic fick chansen och stod för ett säkert avslut i bortre hörnet. 2-2.

Fem minuter efter kvitteringen fick ÖSK en bra chans att återta ledningen. Yasin serverade inhopparen Gustavsson som chippade över målvakten men försvarare avvärjde framför målet. Matchens slutminuter blev händelsefattiga. Slutresultatet blev 2-2, vilket innebär att matchen i den sista omgången blir avgörande.

Nästa match för ÖSK, den sista i Superettan, spelas lördag 5 november kl.17.00 borta mot Jönköpings Södra.

Resultat: 2-2 (2-0)
Mål: Seger (23’, 30’), Diawara (58’), Dzabic (74’)
Varningar: Diawara, Ottosson, Dzabic, Dahlqvist
Hörnor: 5-4
Byten ÖSK: Milleskog ut - Larsson in (73’), Björnquist ut - Barsoum in (78’), Hamad ut - Gustavsson in (78’)
Byten Landskrona BoIS: Tkacz ut - Strid in (55’), Heier ut - Dzabic in (55’), Hedenquist ut - Linnér in (65’), Ottosson ut - Lindman in (88’)
Domare: Tess Olofsson, Martin Palm (ass.), Conny Hugman (ass), Hintar Ghassali och Stefan Fredriksson