En viktig poäng på Örjans Vall

På tisdagskvällen besökte ÖSK Örjans Vall för match mot topplaget Halmstads BK i Superettans 28:e omgång. Första halvlek var chansfattig och ställningen var 0-0 i paus. Den andra halvleken bjöd inte på mycket fler chanser heller och två täta försvar innebar att matchen slutade mållös 0-0.

Järdler gjorde en förändring i startelvan jämfört med senast, Andrésson in på bekostnad av Custovic. Mellan stolparna stod åter igen Strindholm när Eskelinens skada fortsatt satte stopp för spel. Kvällens match var viktig för båda lagen i vardera änden av tabellen, ÖSK i kampen om att undvika negativt kval och Halmstad med chans att säkra avancemang till Allsvenskan vid ett positivt hemmaresultat. ÖSK skapade matchens första målchans när Seger drog till med ett distansskott efter fem minuter, siktet var dock inte riktigt kalibrerat och bollen en bit över. Halmstad höll i taktpinnen men hade svårt att skapa några målchanser under matchens inledande halvtimme. ÖSK lyckades inte få till mycket eget spel och ej heller några kontringar. Två täta försvar, och noll skott på mål, gjorde att matchen var 0-0 i paus.

ÖSK inledde andra halvlek piggt och etablerade spel på offensiv planhalva. Men det var hemmalaget som fick matchens dittills bästa målchans i den 53:e minuten när Ahlstrand kontrade och sköt ur snäv vinkel i straffområdet, ett studsande skott som Strindholm trots vissa besvär kunde rädda. I den 64:e minuten löpte Yasin ifrån Johansson i en duell och kom halvt fri med Nilsson Säfqvist i sista stund, hemmakeepern var dock tidigt ute och täckte av allt skottutrymme och Ahmeds avslut kunde räddas. Med cirka kvarten kvar byttes Moses in i stället för Milleskog i jakten på ett förlösande mål, och Custovic kom in på mittfältet och ersatte Hamad. Matchen flöt på och klockan tickade på upp till minut 90 och domarteamet aviserade fyra tilläggsminuter. Halmstad tryckte på men ÖSK försvarade sig stabilt och Tot Wikströms nick över blev matchens sista målchans och Strindholm fick hålla nollan. Slutresultatet kunde sett till matchbilden logiskt skrivas till 0-0. En mycket viktig svartvit poäng att få med sig hem i bagaget inför de återstående två matcherna av serien.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 29 oktober kl.15.00 hemma mot Landskrona BoIS.

Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga.
Varningar: Hjertstrand och Valgeirsson.
Hörnor: 6-0
Byten ÖSK: Noel Milleskog ut – Christian Moses in (74’), Jiloan Hamad ut – Kevin Custovic in (78’), Ahmed Yasin ut – Erik Björndahl in (90+3’).
Byten HBK: Phil Ofosu Ayeh ut – Andreas Bengtsson in (70’), Kazper Karlsson ut – Mikael Boman in (70’), Villiam Dahlström ut – Emil Tot Wikström in (70’).
Domare: Magnus Lindgren, Mirza Rovcanin (ass.), Victor Jensen (ass.) och Rasmus Eriksson (fjärde).
Publik: 3624

Daniel Strindholm
Niclas Bergmark – Benjamin Hjertstrand – Axel Andrésson
Daniel Björnquist – Jiloan Hamad – David Seger – Valgeir Valgeirsson – Samuel Dahl