Informationsbrev från ordföranden

Vi blickar framåt!
Efter en tung säsong börjar vi blicka framåt. Det finns ljuspunkter att ta med sig och till delar börjar vi nu vändningen. Sportsligt har vi inlett planeringen för kommande säsong. Ekonomiskt kämpar vi på. Organisatoriskt förbereder vi oss för 2023.

Stark säsong av damlaget
Damlaget är klara med sin säsong. Vi slutar trea i division 1 Norra Götaland. Målet att gå upp till Elitettan når vi inte men det finns mycket positivt att ta med sig framåt. Laget vann 15 matcher och har gjort 65 mål framåt och bara släppt in 25. Det finns all anledning att vara stolta över damlagets insats denna säsong.

Fyra viktiga matcher kvar för herrlaget
Det återstår fyra matcher för herrlaget varav en sista hemmamatch. Det är fullt fokus som gäller dessa matcher. Vi ska ge allt för att avsluta säsongen på bästa sätt. Det är viktigt framåt av flera skäl. Först och främst handlar det om att säkra kontraktet i Superettan. Men det handlar även om att få med sig en positiv energi in i kommande säsong. Av ekonomiska skäl är det av betydelse att avsluta säsongen bra. Ju bättre tabellplacering desto högre ersättning får vi. Dessutom underlättar det arbetet att få in partners till 2023.

Ekonomin utvecklas åt rätt håll
Vi arbetar hårt med att minska våra kostnader och öka våra intäkter. Det går sakta men säkert åt rätt håll. Senaste tiden har vi fått in 700 000 i extra stöd av våra partners och vi har fått sänkta kostnader av Örebro kommun med 500 000. Det gör att vi nu kommer klara av att förnya elitlicensen till kommande säsong.

Arbetet pågår dock fortfarande med att försöka få in mer resurser till klubben. Det är viktigt för att kunna skapa ekonomisk och organisatorisk stabilitet. Även budgetarbetet inför 2023 är uppstartat.

Sportchef
Vi kommer nu starta upp arbetet med att rekrytera en sportchef. Rekryteringen kommer ta ett par månader med målsättningen att ha en ny sportchef på plats i början av 2023.

Ny strategi med fokus på ÖSK:s bärande kultur
Arbetet med att ta fram en ny strategi för klubbens arbete framåt är i gång. Fokus kommer vara att arbeta med vilken bärande kultur klubben ska ha framåt, hur ska vi kunna bli hela Örebros fotbollsklubb och hur kan vi stärka unga fotbollsspelare möjligheter att bli elitspelare.

För att arbetet ska bli så bra som möjligt kommer vi jobba med hög delaktighet. Medlemmar, kontor, partners och supportrar ska få en möjlighet att få vara med. När arbetet är klart är målsättningen att den nya strategin fastställs vid klubbens årsmöte våren 2023.

Medlemsmöte
Torsdagen den 27/10 klockan 18:00 kommer vi genomföra ett medlemsmöte. Vi kommer att informera om nuläget i klubben och vi kommer att starta upp strategiarbetet med information och gemensam workshop för att ge medlemmarna möjligheten att påverka tidigt i processen. Anmälan till träffen hittar du här Öppnas i nytt fönster.. Vi hoppas att många av er tar tillfället i akt och kommer!

Tillsammans formar vi framtidens ÖSK
Vi är i en tid då mycket av klubbens framtid formas. Förändringar måste genomföras. En nystart krävs. Tillsammans kan vi forma och skapa framtidens ÖSK. Sällan har möjligheterna till förändring varit så stora. Byggt på erfarenheter och lärdomar ska vi nu gemensamt starta framtidsresan. Vi blickar fem till tio år framåt för att bygga klubben stark. Starka värderingar och en stark kultur ska lägga grunden för framtida framgångar. Genom den tydligheten kommer vi kunna bli fler som gör mer. Framåt kommer klubben bli starkare och bättre. Tillsammans gör vi den resan möjlig.

Svartvita hälsningar
Kent Persson
Ordförande ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908