Dalkurd vände och vann på Behrn Arena

I den 26:e omgången av Superettan spelade ÖSK under måndagskvällen hemmamatch mot Dalkurd FF på Behrn Arena. Jake Larsson gav ÖSK ledningen i mitten av första halvlek men Deprem kvitterade strax innan paus. Mohamad gav sen gästerna ledningen i andra halvlek och Deprem utökade till 1-3, vilket också blev slutresultatet.

Efter en händelsefattig matchinledning kom ÖSK:s första chans i den 19:e minuten. Björnquist avancerade till höger högt upp i planen. ÖSK-vingen slog sen ett inspel snett inåt bakåt till Larsson som fick tid att ta emot och lägga bollen till rätta. Jake skickade sen iväg ett skott som touchade försvarares fot, gick vidare i ribbans underkant och sen in i mål till 1-0 för ÖSK.

Drygt fem minuter senare skakade gästerna fram ett bra läge för kvittering, men Eskelinen räddade Abdullas avslut från snäv vinkel. Dalkurd fortsatte ställa frågor till ÖSK-målvakten och efter ungefär en halvtimme stod han för en ny fin parad på ett distansskott från Wolf. I den 42:a minuten fick Dalkurd slutligen utdelning. Efter en omställning följd av en misslyckad rensning fick förre ÖSK-spelare Deprem läge i boxen och rullade säkert in kvitteringen. Släkten är värst och 1-1 på tavlan, ett resultat som stod sig till pausvilan.

Gästerna tog tag i taktpinnen även efter paus och tryckte på framåt i jakten på ett ledningsmål. Järdler försökte förändra matchbilden genom ett trippelbyte. Barsoum kom in och bidrog med några kvickfotade aktioner, tyvärr utan utdelning sista tredjedelen. Med drygt tjugo minuter kvar skickade Amin iväg ett hårt volleyskott som Eskelinen parerade till hörna. I den 73:e minuten fick Dalkurd en hörna från vänster. Efter lite flipperspel landade bollen framför fötterna på Mohamad som från nära håll rakade in 1-2. I samma moment skadades även Eskelinen och ÖSK tvingades till ett målvaktsbyte med Strindholm som ersättare. Några minuter senare gjorde Milleskog comeback när han byttes in efter lång tids skadefrånvaro.

Någon press mot gästerna hann dock ÖSK aldrig etablera. I den 82:a minuten frispelades Deprem som fick bollen förbi utrusande Strindholm och vidare in i mål. 1-3. Med tre minuter kvar var de svartvita nära en reducering men målvakten räddade Hamads giftiga frispark. På tilläggstid sköt Moses i ribban, men närmare än så kom ÖSK inte något mer mål. Slutresultatet blev 1-3 och Dalkurd knappar därmed in på övriga lag i tabellens bottenskikt.

Nästa ÖSK-match spelas på bortaplan mot Trelleborgs FF på måndag den 17 oktober kl. 19.00.

Resultat: 1-3 (1-1)
Mål: Larsson (19’), Deprem (42’, 82’), Mohamad (73’)
Varningar: Baze, Deprem, Viscosi
Hörnor: 3-5
Byten ÖSK: Custovic ut - Barsoum in (57’), Seger ut - Shlimon in (57’), Björndahl ut - Moses in (57’), Eskelinen ut - Strindholm in (75’), Larsson ut - Milleskog in (78’)
Byten Dalkurd FF: Baze ut - Zurmati in (46’), Abdulla ut - Cissoko in (60’), R. Rahmani ut - Simowski in (79’), Amin ut - B. Rahmani in (88’)
Domare: Fredrik Oppong, Mikael Hallin (ass), Ajdin Mlivic (ass), Martin Thorén (fjärde)