Tre poäng på hemmaplan

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Under fredagskvällen tog ÖSK emot Hertzöga BK hemma på Grönpepparparkens IP. Det svartvita laget kunde ta ledningen i den 19:e matchminuten genom Cornelia Karlsson. Nio minuter senare blev det även 2-0 när Matilda Wennberg gjorde mål. Tidigt i den andra halvleken sköt Emelie Alfredsson in 3-0 från distans och Sara Sandberg satte spiken i kistan i den 64:e minuten när hon stötte in 4-0. Tre härliga poäng och fortsatt tvåa i tabellen inför serieavslutningen.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det är skönt med tre poäng. Jag tycker i stora delar att det är en bra genomförd match. Hertzöga är ett bra lag och borde kanske ligga lite högre upp i tabellen. I första kontrollerar vi matchen och kommer runt både på kanterna och centralt och gör en bra halvlek. Vi pratar i paus om att bli skarpare i återerövringen och ha lite större variation i våra anfall. Vi berömde också inspelen som vi var oerhört nöjda med. Detta fortsatte sedan i andra halvlek och vi gör två mål och har bud på fler. Överlag bra 90 minuter fotboll, så vi är nöjda med de tre poängen.

– Inför den sista matchen blir det viktigt att känna att det finns ett värde i att avsluta säsongen på topp och gå in med rätt attityd. Det kan handla om att bli tvåa eller trea i serien, med lite flyt kan det även handla om att bli etta. Det är en lång bortaresa så om vi inte har något att spela för så måste vi ändå inse att det är bättre att bli tvåa än trea. Vi vill gärna fortsätta i den här formen vi är i nu, för då är det ju roligt att spela fotboll. Det blir viktigt med inställning och attiyd och våga tro på det vi gör hela vägen fram.

Säsongsavslutningen för ÖSK spelas borta mot Ljungskile SK på lördag den 8 oktober.

Statistik
Resultat: 4-0 (2-0)
Målskyttar ÖSK: Cornelia Karlsson (19'), Matilda Wennberg (28'), Emelie Alfredsson (51'), Sara Sandberg (64')
Byten ÖSK: Sandberg ut - Dervisevic in (69'), Fredriksson ut - Ásgeirsdóttir in (69'), E. Andersson ut - Mannfolk in (76'), Wennberg ut - Wood in (76'), A. Andersson ut - Aronsson in (81')

Startelva:
Jennifer Pelley
Olivia Stråle - Caroline Zandén - Anna Meijer
Agnes Andersson - Matilda Wennberg
Emelie Alfredsson - Cornelia Karlsson - Isabelle Fredriksson - Emilia Andersson
Sara Sandberg

Ersättare: Lisa Aronsson, Inda Dervisevic, Ebba Mannfolk, María Lena Ásgeirsdóttir, Alicia Wood

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908