Informationsbrev från styrelsen

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

Nu bär vi fram lagen tillsammans!
Vi har sju viktiga matcher framför oss för herrlaget – och nu närmast ett derby mot Västerås SK. Supporterstödet har varit det stora ljuset i den sportsliga besvikelsen under året. Mot VSK och framåt hoppas vi att fortsatt ha ett starkt publikstöd. Det är viktigt att vi blir många som kommer på våra sista hemmamatcher för att bära fram laget till de segrar vi behöver.

Kortsiktigt handlar det om att säkerställa kontraktet för spel i Superettan 2023. Långsiktigt lägger vi grunden för den nystart som klubben behöver göra sportsligt och ekonomiskt.

På damsidan ser det fortsatt bra ut. Vi har det inte längre i egna händer men chansen på serieseger finns fortfarande. Även här är det viktigt att vi gemensamt stöttar laget genom hela serien.

Ekonomin
ÖSK:s ekonomi är fortsatt ansträngd. Vi följer upp utfall och gör prognos månadsvis. För att förstärka arbetet med ekonomin så hjälper nu Karl-Ove Andersson, valberedningens sammankallande, till. Vi har vidtagit en hel rad åtgärder för att bromsa kostnaderna och öka intäkterna. Vi har bland annat infört köpstopp och vi ser att våra åtgärder ger effekt. Vi har också löpande samtal med våra partners för stöd detta år och för kommande år. Budgetarbetet inför 2023 har vi startat upp. Vi återkommer med mer information om ekonomin med jämna mellanrum.

Gawelin och Wikström förstärker sportrådet
Vi förstärker sportrådet med två tidigare ÖSK-spelare. Per Gawelin och Magnus Wikström har tackat ja till att arbeta med oss med det strategiska och rådgivande arbetet runt fotbollen. Det gläder oss mycket och vi är övertygade om att deras erfarenhet kommer vara bra för klubben att ta del av.

Sportrådets uppdrag är att vara rådgivande organ i huvudsakligen långsiktiga och strategiska sportsliga frågor.

Rekrytering av ny sportchef
En viktig pusselbit i det långsiktiga arbetet är rekryteringen av ny sportchef. Med sportrådets hjälp är det arbetet nu i gång. Vi tittar på vilken kompetens och profil klubben behöver under de kommande åren när en nystart ska genomföras. När en ny sportchef kan tillträda beror dock på vår ekonomiska utveckling. Målsättningen är att en ny sportchef ska kunna vara på plats inför säsongen 2023.

Nystart och framtidsresa
Det klubben behöver inför 2023 är en omfattande nystart och ett påbörjande av en framtidsresa. Vi behöver identifiera vår kultur och formulera de värderingar som ska bära klubben framåt. Vi behöver bestämma oss för hur vi formar klubben och våra lag byggt på denna kultur och dess värderingar. För att det arbetet ska bli slagkraftigt och bärande för kommande målsättningar så behöver många vara delaktiga. Därför kommer vi ha olika typer av medlemsmöten för att få fram det bästa tänkbara. Här behöver vi hjälpas åt. Vi hoppas att ni vill vara delaktiga i att ta fram ÖSK:s framtidsresa.

Vi håller ihop i med- och motgång
Det återstår fortfarande mycket av innevarande säsong. Den har varit tuff. Men vi är en klubb som håller ihop i med- och motgång. Nu gäller det att avsluta säsongen på ett sätt som gör att vi kan börja om nästa år. Tillsammans lägger vi grunden för en framtidsresa för ÖSK. En resa som kommer innehålla fler medgångar än motgångar. En resa med målsättningar att ÖSK ska fortsätta vara en klubb som väcker engagemang och känslor. En klubb som ger unga spelare chansen att starta sin karriär. En klubb som i sina bästa stunder kan slå alla svenska lag. En klubb som arbetar hårdast av alla. Tillsammans kan vi lägga grunden för framtida framgångar.

På lördag möter herrarna Västerås SK och damerna Säffle SK. Vi ses på plats och hejar fram våra lag till seger!

För styrelsen,
Kent Persson
Ordförande ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908