Tre poäng i Vänersborg

Under söndagen reste ÖSK till Vänersvallen för att ta sig an tabelljumbon Vänersborgs FK på bortaplan. ÖSK inledde matchen bäst och hade ett stort bollinnehav. I den elfte minuten kom även ledningsmålet av Maria Lena Asgeirsdottir. Hemmalaget lyckades dock lite överraskande kvittera innan Asgeirsdottir satte dit sitt och ÖSK:s andra mål för dagen. Även Cornelia Karlsson blev målskytt innan paus och ställningen var 1-3 i halvtid. I den andra halvleken kunde Vänersborg reducera på nytt men närmre än så kom man aldrig. Istället blev det ÖSK som satte dit 2-4-målet när även Cornelia Karlsson blev tvåmålsskytt. ÖSK vann matchen med 2-4 och kunde ta med tre viktiga poäng hem till Örebro.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En tuff bortamatch. Vi har lite svårt att hantera att de inte pressar oss, blir lite slarviga i vår speluppbyggnad och spelar lite för rakt i första halvlek. När vi väl gör det vi tränat på, och försöka hitta vändningar för att de ska behöva flytta på sig, så skapar vi chanser, gör också tre mål och har en 1-3-ledning i paus. I pausen pratar vi om att vi behöver höja oss några steg. Dels i vårt passningsspel men också i hur vi försöker återerövra boll och pressa dem. Sedan tycker jag inte att vi kommer rätt i andra halvlek ändå. Vi har fortsatt mycket boll, men de är farliga i sina omställningar och får göra 2-3, vilket gör att det blir lite nerv i matchen. Efter det tycket jag att vi spelar bort ett gäng minuter och sedan sätter vi dit 2-4 och kan andas ut. Sett över hela matchen är det en prestation där vi inte riktigt är på topp. Men det är en styrka att vinna även när det inte stämmer och vi är så klart glada att ta tre poäng.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 17 september hemma mot Säffle SK.

Statistik
Resultat: 2-4 (1-3)
Målskyttar ÖSK: Maria Lena Asgeirsdottir (11', 32'), Cornelia Karlsson (41', 90')
Byten ÖSK: Alva Holmqvist ut - Matilda Wennberg in (67'), Sara Sandberg ut - Isabelle Fredriksson in (79'), Maria Lena Asgeirsdottir ut - Ebba Mannfolk in (80'), Agnes Andersson ut - Linnéa Forsström in (87').

Startelva:
25. Stina Mannfolk
– – – – – – – – – –
16. Caroline Zandén (K)
30. Anna Meijer
21. Olivia Stråle
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson
7. Alva Holmqvist
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
23. María Lena Ásgeirsdóttir
9. Sara Sandberg
– – – – – – – – – –
12. Emilia Andersson

Ersättare:
5. Linnéa Forsström
8. Matilda Wennberg
10. Isabelle Fredriksson
19. Ebba Mannfolk
28. Alicia Wood

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908