2-0 förlust på Jämtkraft Arena

På lördagseftermiddagen besökte ÖSK Jämtkraft Arena för möte med Östersunds FK. Hemmalaget tog en tidig ledning genom Amatkarijo redan i den sjätte minuten och 1-0 stod sig till halvtidsvilan. Med knappa timmen utökade samme Amatkarijo till 2-0. ÖSK mäktade inte med något mål denna dag och Östersund vann med 2-0.

Christian Järdler gjorde tre ändringar i den svartvita startelvan jämfört med senast mot Norrby. Björnquist, Hjertstrand och Björndahl fick lämna plats för Custovic, Gustavsson och Moses. ÖSK inledde piggast framåt och skapade två tidiga hörnor. Efter den andra skickades bollen i väg i vad som såg ut som en rensning men det blev till en perfekt djupledsboll som Amatkarijo löpte i kapp. Hemmayttern sprintade ifrån Bergmark och kom fri med Eskelinen och kunde säkert skjuta in 1-0 i bortre gaveln. En tung start för närkelaget. Det dröjde enda till minut 29 innan ÖSK skapade en riktigt bra målchans och då i dubbel upplaga. Moses avslutade från straffområdesgränsen, Keita gjorde en fin räddning, på returen hann Yasin först och drog till men Keita gjorde en ännu bättre räddning och 1-0 stod sig fortsatt. Några minuter senare var det Amatkarijo för hemmalaget som sånär satte dit 2-0 men hans distansskott räddades av Eskelinen och på returen rakade Stolt bollen utanför från svårt läge. Fler chanser än så innehöll inte den första halvleken och 1-0 stod sig efter 45 spelade minuter.

I den 50:e minuten fick ÖSK en frispark i offensivt läge. Hamad lyfte in bollen mot Custovic som dessvärre nickade högt över från ett bra läge. I den 57:e minuten gjorde Järdler ett trippelbyte och Björnquist, Björndahl och Barsoum entrade planen. Men kvitteringsjakten kom av sig redan i minut 59 när Östersund fick en gratischans efter att DG slarvat med bollen vid eget straffområde. Amatkarijo drog till med ett curlat skott och bollen smet in vid bortre stolpen förbi Eskelinen och 2-0. Luften gick ur bortalaget som hade svårt att komma till några offensiva lägen. Med 20 minuter kvar drog inhoppande Bellman till med ett distansskott men Eskelinen kunde rädda till hörna. Med två minuter kvar tog sig Barsoum fram längs med offensiva kortlinjen och avslutade mot mål men Keita gjorde en bra räddning. Närmare ett mål än så kom inte ÖSK denna dag och Östersund vann med 2-0.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 17 september kl.15.00 hemma mot Västerås SK.

Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Amatkarijo 6’, 59’.
Varningar: Amatkarijo, Yasin, Custovic,
Hörnor: 3-10
Byten ÖSK: Valgeir Valgeirsson ut – Elias Barsoum in (57’), Nicklas Bergmark ut – Daniel Björnquist in (57’), Jiloan Hamad ut – Erik Björndahl in (57’), Christian Moses ut – Jake Larsson in (75’).
Byten Östersund: Andre Einari Österholm ut – Henrik Bellman in (63’), Kevin Jablinski ut – Sam Mensiro in (63’), Malcolm Stolt ut – Sebastian Karlsson Grach in (75’), Chovanie Amatkarijo ut – Mansour Sinyan in (82’).
Domare: Farouk Nehdi, Alexander Milovanovic (ass.), Martin Palm (ass.) och Håkan Modigh (fjärde).
Publik: 1184

William Eskelinen
Axel Andrésson – Kevin Custovic – Nicklas Bergmark
Daniel Gustavsson – Jiloan Hamad – Valgeir Valgeirsson – David Seger – Samuel Dahl
Christian Moses – Ahmed Yasin

På bänken: Strindholm, Nicklasson, Björnquist, Björndahl, Barsoum, Larsson, Olaniyan,