ÖSK klara för Svenska Cupens gruppspel

På onsdagskvällen klev ÖSK in i omgång 2 av Svenska Cupen. Vasalunds IF stod för motståndet på ett kyligt Skytteholms IP. ÖSK inledde bra men efter den första halvleken stod det fortsatt 0-0 på resultattavlan. I andra halvlek dröjde det till matchminut 57 innan ÖSK äntligen fick in en boll i mål. David Seger tog emot utanför straffområdet och får på en kalasträff som går rakt upp i det högra krysset. ÖSK reder ut resten av matchen och är därmed klara för gruppspelet i Svenska Cupen 2023.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var en tuff match precis som vi förväntade oss. Jag tycker att vi är väldigt bra första 20 minuterna av matchen och kommer ut jättestarkt. Sista halvan av första är inte lika bra offensivt men vi kontrollerar det defensivt fortfarande. Andra halvlek är okej, vi skapar en del målchanser och kan absolut göra mer än ett mål. Tillslut får vi ändå utdelning genom Davids jättebra skott. Därefter är vi kloka, vi äger bollen och gör det svårt för dem. Totalt sett en helt godkänd match.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag 4 september hemma mot Norrby IF.

Statistik
Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: David Seger (57')
Varningar ÖSK: Shlimon, Olaniyan, Valgeirsson
Byten ÖSK: Lucas Shlimon ut - David Seger in (46'), Olatomi Alfred Olaniyan ut - Elias Barsoum in (64'), Samuel Dahl ut - Daniel Björnquist in (64'), Jake Larsson ut - Ahmed Yasin in (77'), Daniel Gustavsson ut - Niclas Bergmark in (87')
Domare: Farouk Nehdi, Alexander Öhnedal (ass.), Emelie Elfstrand (ass.)

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Kevin Custovic – Nasiru Moro - Benjamin Hjertstrand
Daniel Gustavsson - Olatomi Alfred Olaniyan - Lucas Shlimon - Valgeir Valgeirsson - Samuel Dahl
Christian Moses - Jake Larsson

På bänken: Strindholm, Björnquist, Yasin, Bergmark, Seger, Mokédé, Barsoum

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908