Derbyseger på hemmaplan

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Under fredagskvällen besökte IFK Hallsberg Grönpepparparkens IP. Det var en matchinledning som var något avvaktande från båda lagen. Men i den 27:e matchminuten fick ÖSK in en boll i mål och inom loppet av 10 minuter stod det 4-0 på tavlan. I den andra halvleken hade ÖSK full kontroll på matchbilden och skapade flertalet chanser att göra mål. Det blev två till i protokollet och även tre viktiga poäng.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Jag tycker att vi gör en bra match. Det är en bra prestation över 90 minuter där vi gör det vi har pratat om. Första halvlek har vi ett övertag på båda kanterna och det känns farligt vilken väg vi än väljer att gå. Vi får utdelning på de sätten vi vill skapa målchanser på, så vi är nöjda i halvtid. I andra halvlek släpper vi till noll avslut mot vårt eget mål och skapar jättemycket målchanser. Jag är självklart nöjd med dagens match.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 3 september borta mot Degerfors IF.

Statistik
Resultat: 6-0 (4-0)
Målskyttar ÖSK: Emilia Andersson (27', 37'), Självmål (32'), Emelie Alfredsson (35'), Isabelle Fredriksson (53'), Matilda Wennberg (63')
Byten ÖSK: Isabelle Fredriksson ut - María Lena Ásgeirsdóttir in (67'), Sara Sandberg ut - Ebba Mannfolk in (67'), Emelie Alfredsson ut - Olivia Stråle in (67'), Emilia Andersson ut - Inda Dervisevic in (87'), Agnes Andersson ut - Alva Holmqvist in (85')

Startelva:
25. Stina Mannfolk
– – – – – – – – – –
16. Caroline Zandén (K)
30. Anna Meijer
5. Linnéa Forsström
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson
8. Matilda Wennberg
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
10. Isabelle Fredriksson
9. Sara Sandberg
– – – – – – – – – –
12. Emilia Andersson

Ersättare:
1. Malvina Pettersson
2. Ebba Lundqvist
7. Alva Holmqvist
18. Inda Dervisevic
19. Ebba Mannfolk
21. Olivia Stråle
23. María Lena Ásgeirsdóttir

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908