Uddamålsförlust mot Trollhättans FK

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På lördagseftermiddagen tog ÖSK emot Trollhättans FK hemma på Grönpepparparkens IP. Det var gästerna som tog ledningen på straff i den första halvleken. Kort därefter fick även ÖSK en straff som tyvärr räddades av bortalagets målvakt. I stället kom kvitteringen genom ett vacker volleymål av Isabelle Fredriksson. Men precis innan den första halvleken var slut återtog TFK ledningen. I den andra halvleken tryckte ÖSK på för en kvittering och skapade många chanser men lyckades aldrig få in bollen i mål. Trollhättans 1-2-ledning stod sig matchen ut och ÖSK fick se sig besegrade på hemmaplan.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi är såklart besvikna att förlora matchen idag. Jag tycker att vi inte kommer upp i en tillräckligt hög nivå under den första halvleken. Dem försvarar sig aggressivt men anfaller egentligen på det sättet som vi trodde att de skulle göra. Men trots det klarar vi inte riktigt att hantera deras anfallsspel. I vårt eget anfallsspel blir vi lite för raka och gör det lätt för dem att stoppa oss. Vi är inte nöjda med den första halvleken och det var så klart tungt att gå in i paus i underläge.

– I den andra halvleken sätter vi tryck på dem och skapar en del lägen men det räcker inte till. Den första halvleken blir kostsam för oss. När vi jagar mål blir det lite för lite 100-procentiga chanser. Vi behöver höja oss i i både duellspel och vår förmåga att göra nya aktioner hela tiden.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 13 augusti mot Lödöse Nygård på Grönpepparparkens IP.

Statistik
Resultat: 1-2 (1-2)
Målskyttar ÖSK: Isabelle Fredriksson
Byten ÖSK: Wennberg in - Wood ut (62'), Aronsson in - Jalkinger ut (62')

Startelva:
1. Rebecka Ayranci Dahlberg
– – – – – – – – – –
16. Caroline Zandén (K)
21. Olivia Stråle
28. Alicia Wood
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson
18. Antonia Jalkinger
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
23. Maria Lena Ásgeirsdóttir
10. Isabelle Fredriksson
12. Emilia Andersson
– – – – – – – – – –
9. Sara Sandberg

Ersättare:
25. Stina Mannfolk (mv)
8. Matilda Wennberg
13. Lisa Aronsson
20. Sabina Grabus
30. Ellen Björk

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908