Förlust mot Brommapojkarna

I den 17:e omgången av Superettan ställdes ÖSK under onsdagskvällen mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP. William Eskelinen räddade en straff i matchinledningen och därefter gav Axel Andrésson ÖSK ledningen. BP kvitterade dock genom Hellquist och tog strax efter paus ledningen genom Cosic. Resultat 2-1 stod sig matchen ut.

Under onsdagen reste ÖSK österut för bortamatch mot IF Brommapojkarna. Matchinledningen blev händelserik. Redan i den andra minuten tilldelades Brommapojkarna straffspark efter att en anfallare gått omkull i duell med Andrésson. Hellqvist klev fram och såg ut att tveka i ansatsen. Eskelinen vann den mentala matchen, räddade straffen och plockade sen även upp returen. Bara minuter senare fick ÖSK en hörna från höger. Walker slog in bollen i boxen med kvalitet och högst nådde Andrésson. Islänningens nick touchade BP-försvarare vilket ändrade bollbanan och ställde målvakten. Bollen studsade in i mål och ÖSK hade tagit ledningen. Några minuter senare skickade Walker in ännu en hörna från höger. Bollen passerade samtliga spelare och fångades upp av Dahl på vänsterkanten. Samuel skickade in ett pressat inlägg och efter en dålig rensning landade bollen framför fötterna på DG. ÖSK-yttern bombade från snäv vinkel iväg ett skott som dessvärre gick några decimeter över ribban.

I den 15:e minuten byggde BP upp ett anfall centralt. Hellqvist fick bollen, tog sig enkelt in i straffområdet och placerade säkert in 1-1 bakom Eskelinen. Så småningom avtog tempot från matchinledningen. Hemmalaget ägde mest boll, medan ÖSK fick ägna sig åt omställningar. I den 33:e minuten kontrade ÖSK. Yasin satte bollen i djupled till DG som avancerade in mot straffområdet. BP-försvarare var dock följsam och täckte DG:s skott till hörna. 1-1 stod sig tills pausvilan.

I den 51:a minuten slog Leach Holm en djupledsboll som skar igenom ÖSK-försvaret. Fri med Eskelinen gjorde Cosic inget misstag utan placerade in 2-1. Bara minuten senare var ÖSK nära en kvittering när DG spelade in bollen och Yasin sköt direkt i boxen men målvakten Olsson gjorde en reflexräddning. I nästa moment fick Bergmark läge i straffområdet men målvakten räddade igen.

Den 64:e matchminuten blev händelserik. Först serverade DG ännu en fin passning till Yasin men återigen stod målvakten i vägen för avslutet. I nästa anfall tog sig BP:s Pettersson in i straffområdet från höger och sköt, men Eskelinen räddade fint till hörna. I den 78:e minuten sköt Hamad från distans. Skottet var bra men Olsson stod för en kanonräddning. Kollegan Eskelinen ville inte vara sämre utan räddade en minut senare ett BP-avslut i straffområdet. Med fem minuter kvar fick Björndahl chansen med huvudet men som så många tidigare ÖSK-avslut gick nicken rakt på Olsson. Minuten senare fick debuterande inhopparen Valgeirsson ett ypperligt läge i straffområdet men det blev felträff och BP-målvakten kunde plussa på ytterligare en räddning i statistiken.

Trots ett stort antal tilläggsminuter lyckades ÖSK inte skapa några ytterligare lägen. BP vann matchen med 2-1 och utökade därmed avståndet ner till ÖSK i tabellen.

Nästa match spelas på hemmaplan mot Örgryte IS på måndag den 8 augusti kl. 19.00.

Resultat: 2-1 (1-1)
Mål: Andrésson (6’), Hellqvist (15’), Cosic (51’)
Varningar: Leach Holm, Sögaard, Gustavsson
Hörnor: 6-3
Byten IF Brommapojkarna: Hellqvist ut - Vasic in (68’), Pettersson ut - Söderström in (70’), Odefalk ut - Maripuu in (75’), Cosic ut - Omorowa in (82’) , Bergvall ut - Frej in (82’)
Byten ÖSK: Walker ut - Shlimon in (31’), Hjertstrand ut - Hamad in (65’), Seger ut - Olaniyan in (84’), Yasin ut - Valgeirsson in (84’)
Domare: Tess Olofsson, Almira Spahic (ass.), Conny Hugman (ass.) och Elias Khori (fjärde)