Förlust hemma mot Brage

På lördagseftermiddagen tog ÖSK emot serietvåan IK Brage hemma på ett soligt Behrn Arena. Gästerna tog ledningen redan efter fem minuter och utökade till 0-2 med dryga halvtimmen spelad. I mitten av andra halvlek reducerade inbytte Hamad till 1-2. ÖSK försökte forcera in en kvittering i slutet men istället kom 1-3 på tilläggstid vilket blev slutresultatet.

Kjäll ställde upp med en näst intill identisk startelva som i segermatchen mot Utsikten, med undantaget att Larsson tog skadade Milleskogs plats. Matchen fick ett tidigt mål med bollen i nät redan efter 5 minuter. ÖSK drällde i backlinjen och bollen hittade fram till Reinholdsson som sköt ett lågt skott. Bollen smet retfullt in under Eskelinen och 0-1 var ett faktum. Efter ledningsmålet fick Brage energi och låg på framåt för ytterligare mål. I den 20:e minuten slog Björnquist ett inlägg mot DG i boxen men nicken gick över. Bara två minuter senare kom Yasin i en kontring och via Dahl på vänsterkanten spelades bollen in i straffområdet och efter en liten touch på vägen sköt Yasin, men Bernardini i bortamålet kunde rädda utan problem. I den 34:e minuten slogs ett inlägg från Brages vänsterkant och i straffområdet kom Söderberg i en perfekt löpning och nickade in 0-2 förbi en chanslös Eskelinen. I den 39:e minuten slog Yasin in en boll mot straffområdet och Björndahl slog till med en cykelspark men bollen tätt utanför bortre stolpen. Björndahl fick även första halvleks sista målchans efter en nick över. 0-2 stod sig in till halvtidsvilan.

Andra halvlek inleddes med en tidig offensiv frispark för ÖSK. Den slogs in hårt mot straffområdet men blockades till en hörna som blev resultatlös. I den 55:e minuten kontrade Brage och Söderberg vek inåt i planen och sköt ett curlat högerskott som smällde upp i ribban och ut. Med knappa timmen spelad gjorde Kjäll ett trippelbyte med Shlimon, Hjertstrand och comebackande Hamad som entrade planen. I den 65:e minuten kontrade Brage på nytt, Persson löpte runt på vänsterkanten och hittade Arvidsson i straffområdet men hans avslut svepte precis utanför stolpen. I den 68:e minuten efter ett längre spelövertag för ÖSK, spelades bollen in i straffområdet och Hamad sköt in den via bortre stolpen,1-2! Målet gav energi till de svartvita som fortsatte att trycka på framåt för ytterligare mål. Det var mycket spel på kanterna och Björnquist och Gustavsson matade inlägg mot straffområdet men Brages försvar och målvakt var starka i luftrummet. Långt in på tilläggstiden fick ÖSK en frispark och lyfte upp hela laget inklusive Eskelinen i offensivt straffområde. Bollen gick dessvärre till Bragespelare och Tamimi kunde sätta fart mot det öppna målet och pricksköt in 1-3 från distans. Därmed var ÖSKs vinstrad dessvärre över för denna gång.

Nästa match för ÖSK spelas onsdag 3 augusti kl. 19.00 borta mot Brommapojkarna.

Resultat: 1-3 (0-2)
Mål: Reinholdsson (5’), Söderberg (34’), Hamad (68’), Tamimi (90+6’)
Varningar: Sletsjöe, Moro, Hjertstrand, Walker
Hörnor: 8-1
Byten ÖSK: Larsson ut – Hamad in (59’), Andrésson ut – Hjertstrand in (59’), Seger ut – Shlimon in (59’), Gustavsson ut – Olaniyan in (83’), Dahl ut – Bergmark in (90’).
Byten Brage: Reinholdsson ut – Lundin in (80’), Söderberg ut – Asante Gayi in (80’), Hellberg ut – Stensson in (84’), Redenstrand ut – M.Persson in (84’), J.Persson ut – Sjöberg in (90+1’).
Domare: Fikret Buqa, Ajdin Mlivic (ass.), Joakim Wik (ass.) och Jim Eriksson (fjärde).