ÖSK-seger och hållen nolla mot Utsikten

I den femtonde omgången av Superettan spelade ÖSK under söndagen mot Utsikten på Behrn Arena. Erik Björndahl gav ÖSK en smakstart när han nickade in 1-0 redan i den andra minuten, vilket trots flera chanser blev första halvleks enda mål. I andra halvlek försvarade ÖSK ledningen och på tilläggstid spikade Daniel Gustavsson slutresultatet till 2-0. ÖSK tog därmed andra raka segern och närmar sig tabelltoppen.

Åtta dagar efter segern i Uppsala klev ÖSK in på Behrn Arena med hopp om att ytterligare minska avståndet till lagen i toppskiktet. I den andra minuten slog Dahl ett tidigt inlägg från vänster. I ytan kring straffpunkten befann sig Björndahl och satte huvudet på bollen. Nicken var välplacerad och gästernas målvakt därmed chanslös. 1-0 direkt, en pangstart för ÖSK. Det tidiga målet fick rejäl fart på matchen. I den nionde minuten tryckte Björnquist iväg en lång diagonal boll i djupled mot vänsterkanten där Yasin löpte in på ytan. Yasin tog emot bollen, vek förbi försvarare och sköt i steget, men målvakten kastade sig och enhandsräddade till hörna.

Efter en dryg kvart hade gästerna en bra period. ÖSK blev baktunga och tillbakatryckta, men Utsiktens kortpassningsspel ledde som bäst fram till distansskott som antingen räddades av Eskelinen eller gick utanför målburen. Flertalet långa spelavbrott för skador ryckte så småningom om sönder flytet i spelet. Med drygt tio minuter kvar till paus avancerade Randelovic centralt och tryckte iväg ett skruvat skott som gick i stolpens utsida.

På tilläggstid fick Björndahl bollen till skänks av Utsiktens mittback. Fri med målvakten och med passningsalternativ valde han att chippa, men avslutet blev misslyckat. Dahl fyllde på med en fin aktion när han fintade sig in i straffområdet och sköt med högerfoten, men målvakten räddade. ÖSK skapade rejält tryckt mot gästerna under slutskedet och sist ut i chansraden var Walker som drog iväg en strumprullare några centimeter utanför bortre stolpen. 1-0 till ÖSK i paus.

Första chansen i andra halvlek gick till gästerna. ÖSK blev något passivt när Utsikten hade bollen på vänstersidan vilket till slut ledde fram till fint skottläge för Bohm, men hans avslut gick en bit utanför bortre stolpen. Första ÖSK-läget kom efter dryga kvarten när Walker slog ett inlägg från vänster och Björndahl nådde först med en skarv, tyvärr inte på mål.

I takt med att matchklockan tickade på blev ÖSK allt mer defensivt orienterat. Utsikten skickade fram många spelare i offensiven men hade svårt att luckra upp ÖSK-försvaret som i andra halvlek förstärktes av flertalet inhoppare. På tilläggstid gick Milleskog i djupled och behöll förtjänstfullt bollen trots tuff uppvaktning. Inbytte Hjertstrand fyllde på, fick bollen och serverade DG som rullade in 2-0 från nära håll i öppet mål. Efter fem tilläggsminuter blåste domaren av matchen och ÖSK hade därmed tagit andra raka segern.

Nästa match spelas på hemmaplan mot IK Brage på lördag den 30 juli kl. 15.00.

Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Björndahl (2’), Gustavsson (90+2’)
Varningar: Hedenquist, Westermark
Hörnor: 4-7
Byten ÖSK: Dahl ut - Bergmark in (59’), Björndahl ut - Larsson in (79’), Walker ut - Hjertstrand in (83’), Yasin ut - Olaniyan in (84’)
Byten Utsikten: Gory ut - Björkqvist in (63’), Milovanovic ut - Bouvin in (71’), Mohideen ut - Johansson in (81’)
Domare: Magnus Lindgren, Daniel Gustavsson (ass.), Robert Nyberg (ass.) Fig Honraw Ghassali (fjärde)