Tidiga mål gav seger mot Dalkurd

På lördagseftermiddagen besökte ÖSK Studenternas IP för bortamatch mot Dalkurd FF i Superettans 14:e omgång. Walker nickade ÖSK till ledning redan i femte minuten, 0-1. Milleskog ökade på till 0-2 redan innan första kvarten var spelad. ÖSK spelade på sin ledning resten av matchen och försvarade sig väl och kunde avgå med seger och tre nya poäng.

Kjäll fick klara sig utan avstängda duon Larsson och Björndahl men kunde glädja sig åt återkomster i form av både Andrésson och Gustavsson som klev in i startelvan där även Milleskog återfanns efter start på bänken senast. ÖSK fick en drömstart på matchen. I den femte minuten löpte Björnquist runt på högerkanten och chippade in ett inlägg som Walker kom först på i straffområdet och lobbnickade stiligt in 0-1 förbi en chanslös Viscosi i hemmamålet. I den elfte minuten nickade hemmalagets anfallare Kabashi tätt utanför från bra position i boxen. Med knappa kvarten spelad vann Walker bollen högt upp i planen och passade fram Milleskog strax utanför straffområdet. Noel lade bollen till rätta för sin vänsterfot och drog till ett snabbt och lågt skott som slank in vid första stolpen och 0-2 på resultattavlan. Dalkurd gick på reduceringsjakt med ÖSK försvarade sig väl. I den 30:e minuten löpte Kabashi rätt på en djupledsboll och avslutade från bra position men Eskelinen kunde se avslutet gå i första burgaveln. Några minuter senare passade Kabashi fram Browning centralt i utkanten av straffområdet men avslutades täcktes undan av svartvita försvarare.

I den 37:e minuten kontrade ÖSK och DG tog sig in med fart i straffområdet och sköt ett högt skott som Viscosi fick sträcka ut på och kunde rädda till hörna. Med fem minuter kvar av första halvlek fick Kabashi ännu ett giftigt reduceringsläge, denna gång från helt perfekt läge mitt i straffområdet men avslutet gick högt över. Kabashi var inte klar där utan bara minuten senare löpte han igenom och kom fri med Eskelinen som gjorde sig stor och kunde rädda närskottet. 0-2 stod sig halvleken ut.

Inför andra halvlek gick Andrésson ut och Hjertstrand kom in. Dalkurd skapade andra halvleks första rejäla målchans när Wolf sköt från distans men Eskelinen kunde rädda. Med timmen spelad vann Yasin bollen utanför offensivt straffområde och spelade fram Milleskog centralt. Noel vände om och avlossade ett rappt skott men Viscosi var snabbt nere fredade sitt mål från ytterligare påhälsning. Dalkurd hade det mesta av spelet under stora delar av andra halvlek men ÖSK försvarade sitt straffområde på bra sätt. Med kvarten kvar fick Yasin en dubbelchans i straffområdet men båda hans avslut täcktes undan av försvarare. Dalkurd försökte forcera i slutet men lyckades inte hota ÖSKs mål nämnvärt och 0-2 stod sig tills domare Strömbergsson blåste av. Tre friska svartvita poäng med sig hem till Närke!

Nästa match för ÖSK spelas söndag 24 juli kl. 15.00 hemma mot Utsikten.

Resultat: 0-2 (0-2)
Mål: Walker (5’), Milleskog (14’)
Varningar: Wolf, Arhin, Simovski, R.Rahmani, Mpindi
Hörnor: 6-1
Byten ÖSK: Axel Óskar Andrésson ut – Benjamin Hjertstrand in (46’), Daniel Gustavsson ut – Niclas Bergmark in (58’), Samuel Dahl ut – Fabio de Sousa Silva in (89’), Ahmed Yasin ut – Elias Barsoum in (89’).
Byten Dalkurd: Suleman Zermati ut – Ahmed Awad in (63’), Frank Arhin ut – Bakhtiar Rahmani in (63’), Fabio Dixon ut – Andreas Katsantonis in (63’), Stefan Wolf ut – Ezequiel Montagna in (80’), Arian Kabashi ut – Pashang Abdulla in (90+2’).
Domare: Martin Strömbergsson, Conny Hugman (ass.), Martin Palm (ass.) och Lukas Wallin (fjärde).