Förlust mot Landskrona i återstarten av Superettan

På måndagskvällen var det äntligen dags för återstart av Superettan-säsongen och ÖSK reste till Skåne för match mot Landskrona. Hemmalaget tog ledningen genom Diawara men Moro nickade in kvitteringen med halvtimmen spelad, 1-1 i paus. I andra halvlek avgjorde hemmalagets Strid med sitt 2-1 mål och ÖSK fick lämna Landskrona IP utan poäng.

Kjäll mönstrade en ung startelva i kvällens match med bland annat Shlimon, Barsoum och Milleskog från start medan Hamad, Yasin och Björndahl inledde på bänken. ÖSK, för kvällen i rött i och med hemmalagets svartvita ställ, inledde matchen försiktigt. Efter en kvart tvingades Shlimon utgå efter en skada och Hamad fick göra ett tidigt inhopp. Några minuter senare slog Ottosson en perfekt boll i djupled som Diawara löpte rätt på. Hemmaanfallaren rundade Eskelinen och lyckades trots snäv vinkel att rulla in bollen i mål och 1-0 på resultattavlan. Hemmalaget fick energi av ledningsmålet och fortsatte att hota framåt. I den 23:e minuten slogs ett fint inlägg mot Strid som nickade via marken men bollen tätt över ribban.

Med halvtimmen spelad fick ÖSK en frispark några meter utanför offensivt straffområde, Walker avslutade dock högt över. Några minuter senare blev det en ny frispark, denna gång en kort variant och Thill serverades utanför straffområdet. Luxemburgaren drog iväg en riktig häxpipa och målvakten kunde bara boxa bollen rakt ut i straffområdet och där kastade sig Moro perfekt fram med skallen och bollen in i öppet mål. 1-1 efter 32 spelade minuter, Moros första mål i ÖSK-tröjan. Målet gav energi och ÖSK jämnade ut spelet sista kvarten av första halvlek. 1-1 stod sig till pausvilan.

Andra halvlek inleddes något försiktigt men i den 57:e minuten tog sig Landskrona fram på vänsterkanten. Bollen slogs in i straffområdet och skarvades vidare till Strid vid bortre stolpen som behärskat tryckte upp bollen i nättaket förbi en chanslös Eskelinen och 2-1 var ett faktum. Kjäll agerade och bytte in Björndahl och Yasin i jakt på kvittering. Men det var snarare hemmalaget som fortsatte att ösa på framåt. I den 73:e minuten vann Ottosson bollen högt upp i planen och serverade Jebara som plötsligt stod helt fri i straffområdet mot Eskelinen, men hans avslut gick över ribban och matchen hölls vid liv. I den 77:e minuten kontrade ÖSK efter en Landskrona hörna. Milleskog löpte sig till ett fint läge och avslutade med ett snabbt och lågt skott men hemmalagets målvakt Kaddoura gjorde en fin benparad.

Med åtta minuter kvar tog sig Hamad för ena vaden och tvingades utgå. In kom nyförvärvet Olaniyan. ÖSK hade dessvärre svårt att få till någon ordentlig forcering. Milleskog drog iväg ett långskott i den 94:e minuten men Kaddoura räddade och domaren blåste därefter av matchen. 2-1 Landskrona och dessvärre noll poäng med hem från Skåne.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 5 juli kl. 19.00 borta mot Örgryte IS.

Resultat: 2-1 (1-1)
Mål: Diawara (19’), Moro (32’), Strid (57’).
Varningar: Pärsson, Yasin, Jebara, Larsson,
Hörnor: 11-2
Byten ÖSK: Lucas Shlimon ut – Jiloan Hamad in (17’), Elias Barsoum ut – Erik Björndahl in (66’), Vincent Thill ut – Ahmed Yasin in (66’), Hussein Ali ut – Daniel Björnquist in (82’), Jiloan Hamad ut – Olatomi Alfred Olaniyan in (82’).
Byten Landskrona: Diawara ut – Olsson in (62’), Erik Pärsson ut – Melker Heier in (82’), Jebara ut – Ekblom in (90+2’).
Domare: Magnus Lindgren, Anton Sjöberg (ass.), Mirza Rovcanin (ass.) och Pontus Karlsson (fjärde).