Seger och avancemang i distriktscupen

På torsdagskvällen reste ÖSK till Nora för att spela åttondelsfinal i distriktscupen. I halvtid förvaltade hemmalaget en av sina bonusstraffar och i början på andra utökade man till 2-0, även det på straff. Men ÖSK vände matchen och lyckades till sist vinna matchen med 2-4.

I och med att ÖSK är i Superettan och Nora BK i divsion 4, fick hemmalaget fyra bonusstraffar. Man valde att ta en straff inför matchen som man inte lyckades förvalta. Så matchen inleddes med 0-0 på tavlan. I den första halvleken blev det heller inga mål. Inför den andra halvleken slog Nora sina tre kvarvarande straffar. ÖSK:s Radu Mîțu stoppade två av tre och Nora gick alltså in i andra halvlek med en 1-0-ledning.

Bara några minuter in i den andra halvleken fick Nora chansen från straffpunkten igen när Radu Mîțu rev ner en framstörtande NBK-anfallare. Domaren visade Mîțu det röda kortet och ÖSK var reducerade till 10 spelare. Inhoppande William Eskelinen kunde inte stoppa straffen och Nora var nu uppe i ledning med 2-0.

I den 53:e minuten kom reduceringen när Olatomi Alfred Olaniyan satte sitt andra mål i ÖSK-tröjan på lika många matcher. I minut 66 kom även kvitteringen när Erik Björndahl nickade in bollen bakom Noras målvakt. I den 77:e minuten kom 2-3-målet. Denna gång från Vincent Thill. Även Ahmed Yasin hann med att bli målskytt när han i matchens 86:e minut bröt in från vänster och skruvade in bollen i bortre gaveln.

2-4 för ÖSK och avancemang i distriktscupen. I nästa omgång av distriktscupen väntar kvartsfinal mot Yxhults IK.

Resultat: 2-4 (0-0)
Målskyttar ÖSK: Olaniyan (53'), Björndahl (66'), Thill (77'), Yasin (86')