ÖSK vände underläge till en viktig seger

Foto: Retocuhed Reality / Daniel Lubner

Under lördagen tog ÖSK emot Ljungskile SK hemma på Grönpepparparkens IP i en viktig match i toppstriden. I den första halvleken hade ÖSK större delen av bollinnehavet men blev straffade två gånger om vilket gjorde att bortalaget ledde med 0-2 efter 30 spelade matchminuter. Innan första halvlekens slut kunde dock Moa Arlebo peta in en reducering för ÖSK och efter pausen dröjde det inte längre än 12 minuter tills Emilia Andersson snyggt kunde placera in en boll i bortre burgavel. 2-2 såg ut att stå sig resten av matchen men i slutskedet kunde Sara Sandberg springa sig fri och slå in segermålet. En mycket viktig trepoängare för ÖSK som därmed behåller andraplaceringen i tabellen.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi är bollförande under stora delar av matchen. I första halvlek är vi lite slarviga i vår speluppbyggnad och blir rejält straffade genom att släppa in två mål. Men vi reser oss mot slutet och får in en reducering. I halvtid pratar vi om att vi bara behöver justera lite grann och bli noggrannare med bollen och mer vakna på deras omställningar så kommer vi vända och vinna. Sen gick vi ut och gjorde det, vilket såklart känns väldigt bra.

– Det är extremt skönt att ta tre poäng idag. Vi tycker att vi har tappat lite för många poäng under säsongen trots att prestationerna har varit bra. Nu ligger vi under men har ändå god kontroll, för spelet med boll och kommer till bra målchanser. Tillslut lossnar det och vi kan gå härifrån med tre poäng. Det är såklart väldigt skönt.

Nästa match för ÖSK är den sista innan sommaruppehållet och spelas söndag 26 juni kl. 16:00 borta mot serieledande IK Rössö Uddevalla.

Statistik
Resultat: 3-2 (1-2)
Målskyttar ÖSK: Arlebo (38'), E. Andersson (57'), Sandberg (86')
Byten ÖSK: A. Andersson ut - Lundqvist in (74'), Göthberg ut - Hurtig in (86'), Arlebo ut - Fredriksson in (87')

Startelva:
Ellen Portugués
Caroline Zandén (K) – Eila Wennerholm – Hanna Göthberg
Agnes Andersson – Olivia Stråle
Emelie Alfredsson – Cornelia Karlsson – Moa Arlebo – Sara Sandberg
Emilia Andersson

Ersättare: Rebecka Ayranci Dahlberg, Ebba Lundqvist, Isabelle Fredriksson, Izabella Hurtig & Alicia Wood

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908