Seger mot Hallsberg i semifinalen av distriktscupen

Foto: Daniel Lubner / Retouched Reality

Under tisdagskvällen spelade damlaget semifinal i distrikscupen mot IFK Hallsberg hemma på Grönpepparparken. Det var bortalaget som tog ledningen i den första halvleken men ÖSK kvitterade kort därefter. I den andra halvleken tog ÖSK ledningen och utökade sedan flera gånger om. Slutresultatet skrevs till 6-1 vilket innebär att ÖSK är klara för final. Där väntar damallsvenska KIF Örebro.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En tuff start på matchen där vi inte riktigt kommer upp i nivå, tycker vi själva. Sett över hela den första halvleken så är det vi som har mest boll, men jag tycker att vi släpper till för mycket omställningar och är inte tillräckligt tuffa i varken duellspelet eller något av straffområdena. Så i paus säger vi till varandra att vi behöver höja insatsen och bli mer aggressiva. I andra halvlek tar vi tag i det direkt och kommer till farliga lägen. Vi får även in två tidiga mål och har en ledning med 3-1. Därefter upplever jag att Hallsberg inte riktigt orkar med samtidigt som vi sätter in nya pigga spelare. Så när vi summerar kvällen har vi en vinst och sex gjorda mål. Klart vi är nöjda.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 4 juni kl. 14:00 hemma mot Råda BK.

Statistik
Resultat: 1-1 (6-1)
Mål ÖSK: Antonia Jalkinger (20'), Isabelle Fredriksson (49', 62'), Moa Arlebo (50'), Cornelia Karlsson (70'), Sara Sandberg (82')

Startelva ÖSK
1. Rebecka Ayranci Dahlberg
– – – – – – – – – –
21. Olivia Stråle
5. Eila Wennerholm
28. Alicia Wood
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
18. Antonia Jalkinger
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
7. Moa Arlebo
10. Isabelle Fredriksson
19. Ebba Mannfolk
– – – – – – – – – –
30. Inda Dervisevic

Ersättare:
26. Ellen Portugués (mv)
9. Sara Sandberg
11. Cornelia Karlsson
12. Emilia Andersson
15. Hanna Göthberg
16. Caroline Zandén
31. Lovisa Spåls

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908