Tung förlust mot Brommapojkarna

I den sista omgången av Superettan innan sommaruppehållet ställdes ÖSK under söndagen mot IF Brommapojkarna hemma på Behrn Arena. Gästerna tog ledningen i mitten av första halvlek på en straffspark av Leach Holm. Med tio minuter kvar av matchen utökade Vasic till 0-2, som också blev slutresultatet.

Sex dagar efter segern mot AFC Eskilstuna väntade under söndagen en ny viktig hemmamatch för ÖSK. För motståndet stod IF Brommapojkarna, inför matchen positionerade två poäng bakom ÖSK i Superettantabellen.

Gästerna inledde matchen piggt med flera avslut under de första minuterna. Farligast var ett skott från Cosic, som tvingade Eskelinen till en fotparad. ÖSK jobbade sig in i matchen och skakade fram ett första läge i den 14:e minuten. En vänsterhörna slogs mot bortre stolpen där Milleskog nådde högst och nickade bollen tätt över ribban. Någon minut senare fyllde Thill på med ett lång soloraid som han avslutade med ett vobblande skott. Målvakten Olsson räddade till hörna som blev farlig. I andravågen tryckte Hamad iväg ett hårt volleyskott rakt på burväktaren.

I den 25:e minuten tilldömdes gästerna straffspark efter en situation där en BP-spelare föll i duell med Eskelinen i straffområdet. Mittfältaren Leach Holm klev fram och smällde in bollen mitt i målet. 0-1. Tio minuter senare var ÖSK nära en kvittering. Milleskog snodde åt sig bollen på mittplan och drog iväg ett jätteskott men Olsson kastade sig och parerade till hörna. Strax därpå upprepning av moment. Aggressivt presspel från Milleskog ledde till bollvinst och nytt hårt avslut, men ännu en gång stod Olsson i vägen för ett kvitteringsmål.

Efter en skada på BP-spelare aviserades fem minuters tilläggstid innan paus. Hamad hittade Björndahls panna med ett inlägg men nicken blev aningen lös och Olsson räddade. 0-1 efter första halvlek.

Andra halvlek inleddes mer händelsefattigt. Det dröjde en dryg kvart innan ÖSK jobbade sig fram till ett första avslut. Ett högerinlägg nickades undan rakt på Mpindi som drog iväg en vänstervolley, tyvärr rakt på Olsson. ÖSK:s kvitteringsjakt stördes av många spelavbrott och ett bortalag som långa stunder tryggt rullade boll. Med ungefär 20 minuter kvar nickskarvade Björndahl ett högerinlägg mot mål men Olsson stod som så många gånger tidigare välplacerad och räddade. ÖSK fortsatte med inläggsspelet och nästa läge fick Milleskog men nicken gick utanför.

Efter en lång period med bollinnehav tryckte sig BP i den 80:e minuten in i offensivt straffområde. Bollen spelades från vänster till inhopparen Vasic som kraftfullt tryckte in 0-2 i nättaket. ÖSK lyfte upp Andrésson i avslutningsfasen men var aldrig nära reducering. Istället blev Bergmark utvisad och BP kunde spela av tilläggstiden utan problem. Matchen slutade 0-2.

På presskonferensen efter matchen inledde BP:s Christer Mattiasson. Gästerna var förberedda på att slita hårt. Han tyckte att BP efter en sämre start växte in i matchen, att han fick god effekt av de oplanerade bytena och att lagets defensiv satt bra i andra halvlek.

ÖSK:s Axel Kjäll var besviken över både resultatet och prestationen. Axel tyckte att laget började bra efter paus, men att man saknade spets på offensiv planhalva för att ta sig igenom BP:s låga försvarsspel.

Nästa match spelas på bortaplan mot Landskrona BoIS den 27 juni kl. 19.00.

Resultat: 0-2 (0-1)
Mål: Leach Holm (straff 26’), Vasic (80’)
Varningar: Eskelinen, Seger, Deprem, Björndahl, Zlotnik, Larsson, Gustavsson
Utvisningar: Bergmark
Hörnor: 6-3
Byten ÖSK: Thill ut - Larsson in (67’), Mpindi ut - Walker in (74’), Gustavsson ut - Moro in (89’)
Byten IF Brommapojkarna: Abrahamsson ut - Maripuu ut (44’), Pettersson ut - Zlotnik in (46’), Deprem ut - Vasic in (59’), Cosic ut - Almqvist in (81’)
Domare: Fredrik Hansson, Conny Hugman (ass.), Mirza Rovcanin (ass’) och Martin Thorén (fjärde)