Komfortabel seger på GPP

Under söndagen var det dags för årets första hemmamatch på Grönpepparparkens IP när ÖSK tog emot Vänersborgs FK. Redan i den första halvleken tog ÖSK tag i taktpinnen och skapade flertalet heta målchanser men det stod fortsatt 0-0 vid pausvilan. I den 48:e matchminuten tog ÖSK tillslut ledningen när Izabella Hurtig slog till. Några minuter senare skulle Emilia Andersson utöka till 2-0 och Sara Sandberg skjuta 3-0 upp i krysset. Innan matchens slut fick även Cornelia Karlsson skriva in sig i målprotokollet. Matchen slutade rättvist 4-0 efter en mycket fin insats på hemmaplan.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var kul att vara här på GPP. I första halvlek flyttar vi boll, tröttar ut dem och skapar några chanser men de ligger ganska bra i sina positioner och jobbar hårt utan boll. Vi går till halvtid med 0-0 men känner att det här kommer vi att ta tag i. Sen blir det så att de inte riktigt orkar när vi fortsätter flytta boll och då skapar vi läge på läge och gör fyra mål. Vi kanske borde ha gjort något till men det viktigaste är att vi vinner och tar tre poäng.

Nästa match för ÖSK spelas torsdag 26 maj kl. 14:00 borta mot Säffle SK.

Statistik
Resultat: 4-0 (0-0)
Mål ÖSK: Izabella Hurtig (48'), Emilia Andersson (54'), Sara Sandberg (71'), Cornelia Karlsson (76')
Byten ÖSK: Hanna Göthberg ut - Antonia Jalkinger in (67'), Emilia Andersson ut - Isabelle Fredriksson in (67'), Emelie Alfredsson ut - Ebba Mannfolk in (73')

Startelva ÖSK
Ellen Portugués
Caroline Zandén - Eila Wennerholm - Hanna Göthberg
Agnes Andersson - Olivia Stråle
Emelie Alfredsson - Cornelia Karlsson - Emilia Andersson - Izabella Hurtig
Sara Sandberg

Ersättare: Rebecka Ayranci-Dahlberg, Ebba Lundqvist, Isabelle Fredriksson, Antonia Jalkinger, Ebba Mannfolk och Alicia Wood.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908