Avancemang i cupen

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På onsdagskvällen åkte ÖSK till Norrköping för spel mot Lindö FF i kvalet i Svenska cupen. Det första halvleken slutade mållös men ÖSK fick en kanonstart i andra halvlek genom ett straffmål av Sara Sandberg. I den 61 matchminuten utökades ledningen till 0-2 genom Eila Wennerholm efter en hörna. 20 minuter senare är det Inda Dervisevic (ÖSK Ungdom F17) som är siste ÖSK:are på bollen innan det blir självmål till slutresultatet 0-3. En skön seger för de svartvita och avancemang till Svenska cupens andra omgång.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En match där vi inte riktigt kommer upp i den nivån vi förväntar av oss själva. Vi har svårt att hantera Lindös höga press och blir lite väl raka i anfallsspelet som gör att laget blir lite långt. Upplevelsen är att Lindö är aggressivare än oss och vi har mindre kontroll i vårt passningsspel än önskat. Trots detta så vinner vi rättvist med 0-3 och har bud på fler mål. Vi är nöjda med resultatet och att vi skapar kvalitativa målchanser samt inte släpper till massa farliga lägen bakåt.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 22 maj kl. 14:00 mot Vänersborgs SK hemma på Grönpepparparkens IP.

Statistik
Resultat: 0-3 (0-0)
Mål ÖSK: Sara Sandberg (straff 47'), Eila Wennerholm (61'), Självmål (81')
Byten ÖSK: Izabella Hurtig ut - Emelie Alfredsson in (45'), Emilia Andersson ut - Cornelia Karlsson in (63'), Agnes Andersson ut - Ellen Björk in (77')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Caroline Zandén - Eila Wennerholm - Alicia Wood
Olivia Stråle - Agnes Andersson
Izabella Hurtig - Emilia Andersson - Isabelle Fredriksson - Inda Dervisevic
Sara Sandberg

Ersättare: Ellen Portugués, Cornelia Karlsson, Emelie Alfredsson och Ellen Björk

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908