Tre poäng och derbyseger mot Degerfors

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På Behrn Arena var det under fredagen dags för derby i Division 1 Norra Götaland när Degerfors IF gästade ÖSK. Matchen inleddes med stort spelmässigt övertag av hemmalaget som dock hade svårt att skapa farliga målchanser mot ett kompakt försvar från Degerfors. Det var därför inte förvånande att ställningen var 0-0 i halvtid. I den andra halvleken orkade inte gästerna hålla lika tätt och ÖSK fortsatte att trycka på. Men det skulle dröja ända till den 76:e minuten innan första målet skulle komma. Ett inlägg från högerkanten nådde Sara Sandberg som stötte in bollen i mål och gav sitt ÖSK en välförtjänt ledning. I den 84:e minuten kunde Emilia Andersson utöka ledningen med ett vackert distansskott. ÖSK spelade säkert av de sista minuterna och kunde inkassera ännu en trepoängare.

Albin Blomberg, Tränare ÖSK Fotboll:
– Otroligt skönt att få med oss tre poäng efter ett derby. Det är alltid skönt att tvåla dit en rival som Degerfors. Idag har hela laget en tro på vår spelidé och vi spelar vårt spel även fast vi inte lyckas ta ledningen förrän så sent in i matchen. Vi tvingar motståndarna till långa förflyttningar och tröttar ut dem, vilket gör att vi till slut kan straffa dem också. Ett derby innebär nästan alltid mycket kamp och en viss nervositet i spelet. Det tycker jag att man ser idag. Men vi kommer härifrån med tre poäng och det är vi såklart jättenöjda med.

– Det vi tar med oss från matchen idag är vår förmåga att hålla oss til vår spelidé och jobba hårt genom hela matchen. Även hur våra inhoppare kommer in och förändrar matchbilden. Sara kommer in på ett bra sätt och gör ju 1-0-målet och även en assist till 2-0. Sedan kommer Alicia in på ett jättebra sätt när vi ska stänga matchen och lyckas med det. Så det tycker jag visar på vilken kraft vi har i hela truppen. Att ha spelare som kan komma och avgöra matcher är verkligen viktigt.

Nästa match för ÖSK spelas onsdag 18 maj kl. 19:30 borta mot Lindö FF i Svenska Cupen.

Statistik
Resultat: 0-2 (0-0)
Mål ÖSK: Sara Sandberg (76'), Emilia Andersson (84')
Byten ÖSK: Isabelle Fredriksson ut - Sara Sandberg in (60'), Izabella Hurtig ut- Alicia Wood in (88').

Startelva ÖSK
Ellen Portugués
Caroline Zandén - Eila Wennerholm - Hanna Göthberg
Olivia Stråle - Agnes Andersson
Emelie Alfredsson - Cornelia Karlsson - Isabelle Fredriksson - Izabella Hurtig
Emilia Andersson

Ersättare: Rebecka Ayranci-Dahlberg, Ebba Lundqvist, Sara Sandberg, Antonia Jalkinger, Ebba Mannfolk och Alicia Wood.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908