Storseger på Behrn Arena

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Under söndagen tog ÖSK emot IK Frisco hemma på Behrn Arena. Matchen inleddes starkt av ÖSK som gjorde 1-0 i den 18:e minuten genom Emilia Andersson. Efter den första halvleken var slut hade Andersson gjort ytterligare ett mål och Cornelia Karlsson slog till med en snygg volley i bortre burgavel. ÖSK var på spelhumör och skulle inte stanna målskyttet där utan ökade på ledningen efter paus till 4-0 när Andersson gjorde sitt tredje mål för dagen och därmed ett hattrick. I matchens sista minuter gör ÖSK även 5-0 och 6-0 genom Izabella Hurtig och Ebba Mannfolk. En välförtjänt vinst i en match där ÖSK hade full kontroll från början till slut.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det här var en match där vi fick mycket på plats. Vi går ut från minut ett och visar att det är vi som bestämmer på vår hemmaplan. Vi är bra i speluppbyggnaden, är fantasifulla i avslutssituationer och vinner tillbaka bollen ofta. En stor eloge till spelarna för hur de lyckas driva upp tempot och hela tiden driva boll. Det känns som det lossnade lite i dag vilket är väldigt skönt. Vi har ett sätt vi vill hantera matcherna på och har tidigare kanske inte riktigt varit där. Om det inte var perfekt i dag så var det i alla fall bra nära. Det här tar vi med oss och vi går starka från den här matchen.

Nästa match för ÖSK spelas fredag 6 maj kl. 19:00 borta mot IFK Hallsberg.

Statistik
Resultat: 6-0 (3-0)
Mål ÖSK: Emilia Andersson (18', 35', 67'), Cornelia Karlsson (39'), Izabella Hurtig (84'), Ebba Mannfolk (90')
Byten ÖSK: Ebba Lundqvist ut - Antonia Jalkinger in (76'), Isabelle Fredriksson ut - Ebba Mannfolk in (65'), Emilia Andersson ut - Inda Dervisevic (85'), Izabella Hurtig ut - Alva Holmqvist in (85'), Olivia Stråle ut - Alicia Wood in (78')

Startelva ÖSK
Ellen Portugués
Caroline Zandén - Eila Wennerholm - Olivia Stråle
Ebba Lundqvist - Agnes Andersson
Emelie Alfredsson - Cornelia Karlsson - Isabelle Fredriksson - Izabella Hurtig
Emilia Andersson

Ersättare: Rebecka Ayranci-Dahlberg, Inda Dervisevic, Hanna Göthberg, Antonia Jalkinger, Ebba Mannfolk, Alicia Wood och Alva Holmqvist

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908