Förlust mot Halmstad

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

ÖSK tog under tisdagskvällen emot Halmstad BK på Behrn Arena. Gästerna var starkast i den första halvleken och det var 0-1 i paus. ÖSK ryckte upp sig i den andra halvleken men istället för en kvittering kom 0-2 på straff i slutminuterna och matchen slutade där med i säsongens andra förlust.

Axel Kjäll mönstrade samma startelva som senast i segermatchen mot Norrby. Det var gästerna som inledde matchen piggast. I den åttonde minuten fick Ahlstrand bollen centralt i ÖSKs straffområde och vände om kvickt och sköt ett lågt skott mot vänstra stolpen, Eskelinen var reaktionssnabb och lyckades få fingertopparna på bollen och styra den i stolpen innan returen kunde rensas bort. Med kvarten spelad kom nästa farliga chans för bortalaget när Kroon sköt och Eskelinen släppte retur innan försvararna kunde rensa till hörna. På den efterföljande hörnan nådde Karim först och högst och tryckte till en hård nick men åter igen var Eskelinen i rätt position och kunde rädda till ytterligare en hörna. Halmstad fortsatte att sätta hårt tryck och i den 18:e minuten kom en snabb kontring. Bollen slogs in från vänster av Ahlstrand och framför mål fläkte sig Karim men han stötte bollen utanför.

Under mitten av halvleken lugnade Halmstads offensiv ner sig något, tempot sjönk och ÖSK fick mer bollinnehav. Med halvtimmen spelade dribblade Hamad i offensivt straffområde innan han tryckte iväg ett curlat skott mot bortre stolpen men bollen smet tätt utanför. I den 33:e minuten stack Halmstad upp igen och efter en något trasslig situation där Eskelinen och Andrésson gått på samma höjdduell kunde Kroon skjuta in 0-1. I den 43:e minuten slarvade Moro i eget straffområdet och Halmstad fick ett kanonläge för 0-2 men Hjertstrand kastade sig och avstyrde ytterligare bortamål i den första halvleken. På tilläggstid kom ÖSK i en kontring och Larsson klev in i straffområdet och avslutade med högern men skottet utanför. Halmstad vaskade fram två sena hörnor och kunde så när utnyttja de till ytterligare mål, men 0-1 stod sig till halvtid.

Inför den andra halvleken valde Kjäll att göra ett trippelbyte för att få fart på laget där Andrésson, Larsson och Mpindi fick lämna plats för Bergmark, Seger och Milleskog. ÖSK tog tag i spelet bättre än i första halvlek i jakten på kvittering. I den 58:e minuten var det just inbytte Milleskog som vände upp i straffområdet och avslutade men bortalagets keeper Nilsson Säfqvist kunde göra en kanonräddning till hörna. Med 25 minuter kvar byttes Björndahl in och en alltmer offensiv ÖSK-formation tog form. I den 71:a minuten var det ytterst nära 0-2 när Baffo kom högst på en hörna och prickade stolpen med sin nick. Med 10 minuter kvar släpptes Vincent Thill in på planen och där med var hans svartvita debut ett faktum. I den 82:a minuten var det just Thill som tryckte iväg ett pressat långskott men målvakten kunde rädda, på returen sköt Milleskog utanför. Med fyra minuter kvar blev Moro rundad av Johansson i straffområdet och Moro valde att tackla men träffade foten på anfallaren och domaren blåste straff. Baffo klev fram och skickade bollen mitt i mål och Eskelinen tidigt åt vänster och 0-2. Fler farligheter än ett sent skott av Tot Wikström som Eskelinen räddade till hörna, bjöd inte matchen på och där med tvingades ÖSK inkassera säsongens andra förlust.

HBK:s Magnus Haglund inledde presskonferensen. Han var glad över segern och konstaterade att gästerna satte taktiken både offensivt och defensivt i första halvlek. I andra halvlek stod matchen och vägde under en period innan Halmstad återigen tog kommandot med följd att slutdelen blev lugnare för Halmstad.

ÖSK:s Axel Kjäll tyckte att segern för gästerna var välförtjänt, där första halvlek lade grunden för matchens utgång. ÖSK hade svårt med speluppbyggnaden, tog lång tid på sig och hade svårt att hantera Halmstads press. Trots förlusten passade Axel på att berömma Eskelinen liksom de tre inhopparnas insats.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag 1 maj kl. 13.00 borta mot Västerås SK.

Statistik
Resultat: 0-2 (0-1)
Mål: Kroon (33’), Baffo str. (87’)
Varningar: Svedberg, Moro
Hörnor: 5-13
Byten ÖSK: Axel Óskar Andrésson ut – Niclas Bergmark in (46’), Victor Mpindi ut – David Seger in (46’), Jake Larsson ut – Noel Milleskog in (46’), Hussein Ali ut – Erik Björndahl in (66’), Kevin Walker ut – Vincent Thill in (80’).
Byten Halmstad: Villiam Dahlström ut – Alexander Johansson in (69’), Joel Allansson ut – Emil Tot Wikström in (75’), Phil Ofosu Ayeh ut – Andreas Bengtsson in (80’), Namn ut – Namn in (SS’), Namn ut – Namn in (SS’).
Domare: Per Melin, Anders Böwing (ass.), Victor Jensen (ass.) och Honraw Ghassali (fjärde).
Publik: 3064

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Hussein Ali – Nasiru Moro – Axel Óskar Andrésson – Benjamin Hjertstrand
Kevin Walker – Victor Mpindi – Jiloan Hamad
Ahmed Yasin – Daniel Gustavsson – Jake Larsson

Ersättare: Radu Mítu, Daniel Björnquist, Erik Björndahl, Niclas Bergmark, David Seger, Vincent Thill, Noel Milleskog

Startelva Halmstad BK
Malkolm Nilsson Säfqvist
Phil Ofosu Ayeh – Andreas Johansson – Joseph Baffo – Thomas Boakye
Samuel Kroon – Joel Allansson – Jonathan Svedberg – Erik Ahlstrand
Sadat Karim – Villiam Dahlström

Ersättare: Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Mikael Boman, Kazper Karlsson, Emil Tot Wikström, Andreas Bengtsson, Alexander Johansson

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908