Snöplig förlust på bortaplan

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Under lördagseftermiddagen reste ÖSK till Nygård för ett möte med Lödöse Nygård IK. Matchen starade relativt positivt för ÖSK som efter bara några minuter skapade två heta chanser. Den första halvleken slutade dock mållöst efter att kraftig vind och många snedstudsar på naturgräset ställde till det. Andra halvlek bjöd inte heller på något vidare skönspel och i matchens slutskede får hemmalaget en omställning som resulterar i ett ledningsmål. Bara minuter senare tilldelas de även en straff som förvaltas väl. Matchen slutar därmed 2-0 till Lödöse Nygård IK och ÖSK åker hem till Örebro utan några poäng.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det är inte kul att förlora. Det är en tuff match med mycket kamp och bollar i luften. Det är olyckligt att vi släpper in mål så sent. Vi har lite momentum och tänker att vi ska få in en boll eftersom vi skapar lägen. Sen rinner det igenom en längre boll och det blir några missförstånd som leder till att de gör 1-0. Vi försöker forcera men istället får de en straff och gör 2-0.

– Den perioden i matchen som vi släpper in 1-0 är kanske den period som är vår bästa i hela matchen vilket gör att det känns extra tufft. Vi får ta lärdom av det här och försöka undvika att hamna i samma situation igen. Nya tag nästa helg.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 1 maj kl. 13:00 mot IK Frisco hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2-0 (0-0)
Varningar ÖSK: Hanna Göthberg, Eila Wennerholm
Byten ÖSK: Hanna Göthberg ut - Olivia Stråle in (72')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Caroline Zandén - Eila Wennerholm - Hanna Göthberg
Ebba Lundqvist - Agnes Andersson
Emelie Alfredsson - Cornelia Karlsson - Isabelle Fredriksson - Emilia Andersson
Sara Sandberg

Ersättare: Ellen Portugués, Ebba Mannfolk, Olivia Stråle och Alicia Wood.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908