ÖSK vände och vann i hemmapremiären

Under tisdagskvällen var det dags för svartvit hemmapremiär mot Jönköping Södra på Behrn Arena. Efter bortaledning i paus med 0-1 kunde ÖSK göra en stark andra halvlek och vända på matchen efter mål av Larsson, Hamad och Milleskog. 3-1 och säsongens första seger.

Axel Kjäll gjorde sin första match i comebacken som huvudtränare och valde en rutinerad startelva i hemmapremiären mot Jönköping Södra. Matchens första farliga målchans stod gästerna för, efter en frisparksvariant i den femte minuten nickade Ben Lamin tätt utanför. I den 10:e minuten var det ännu närmare ett bortamål. Gwargis dribblade sig fram på högerkanten innan han vek in och tryckte av ett hårt vänsterskott som rammade Eskelinens vänstra stolpe och studsade som tur var utåt. Efter en uppryckning av ÖSK kom ändå 0-1 i den 21:a minuten. Gwargis tog fart strax utanför straffområdet och drog i väg en riktig vänsterprojektil och Eskelinen var chanslös och bollen upp i nättaket. Tungt.

I den 27:e minuten hängde kvitteringen i luften när Yasin vann bollen högt upp i plan och tog sig in i straffområdets högra del och avlossade ett lågt skott, målvakt Amos gjorde en snabb reflexräddning och fick bollen till hörna. Några minuter senare kom Yasin och DG i ett två mot ett läge, Ahmed valde att ta skottet själv men det blev missriktat och landade på läktaren. I den 36:e minuten kontrade Jönköping och Maric fick en chans ur snäv vinkel i straffområdet med ett direktavslut, men Eskelinen var välplacerad vid första stolpen och kunde freda sitt mål denna gång. 0-1 stod sig till halvtidspausen.

Andra halvlek inleddes med ÖSK-tryck. Efter en hörna avslutade Larsson från snävt läge i högra delen av straffområdet och målvakt Amos kunde precis rädda till hörna. I den 52:a minuten fick Hamad en chans när han sköt på halvvolley från central position men bollen smet utanför. I den 65:e minuten kom ÖSK i en kontring, Yasin samspelade med Hamad och tog sig runt på högerkanten och slog in ett lågt inspel mot boxen. I höjd med straffpunkten kunde Larsson storma fram och komma först på bollen och tryckte in kvitteringen, 1-1. Målet gav energi till ÖSK som fortsatte att trycka på framåt. I den 69:e kom en ny snabb omställning och DG avslutade med ett rykande skott som Amos fick fingertopparna på och petade till hörna. Med 20 minuter kvar gjorde Kjäll ett dubbelbyte med Ali och Mpindi ut till förmån för Milleskog och Seger, vilket även innebar att DG flyttades ner som högerback. I den 79:e minuten slogs en djupledsboll mot Jönköpings försvar och efter lite trassel i backlinjen kom Milleskog fri i straffområdet men revs ner av Crona och det röda kortet och straffen var solklar. Hamad fick förtroendet från straffpunkten och när Amos gick tidigt åt vänster kunde Jiloan enkelt rulla bollen vid sidan och in i mål. 2-1 till ÖSK.

Några minuter senare var det åter igen dags för en kontring denna gång modell stor. Yasin satte högsta fart och serverade Larsson i straffområdet som helt fri avslutade men Amos fick nävarna på bollen och i stället för ett dödande mål blev det bara en hörna. I den 87:e minuten kom nästa superchans, efter ett inspel från höger var Milleskog helt friställd framför mål men Noel fick inte till avslutet och Amos kunde enkelt rädda. Jönköping tryckte desperat upp hela laget på tilläggstid vilket gav enorma ytor att kontra på och efter ett stolpskott kunde Milleskog distinkt dundra in 3-1 och segern var klar! Efter slutsignalen firade laget rejält framför de glädjerusiga hemmasupportrarna.

På presskonferensen inledde Jönköpings tränare Patric Jildefalk med att berätta att han var nöjd med sitt lags inledning. Han grämde sig även över ett par tveksamma domslut men erkände samtidigt att Örebro är ett bra lag med många spetsspelare. ÖSKs Axel Kjäll förtäljde att han var mycket imponerad av sina spelare som haft en intensiv och omtumlande vecka. Det var verkligen ”spelarnas seger”. I första halvlek var spelet inte helt synkat men tack vare stort jobb höll sig hans lag kvar i matchen. I andra halvlek bjöd spelarna upp rejält, och mycket tack vare hemmapubliken som gav mycket energi och kraft. Axel riktade ett stort till publiken för allt stöd både under matchen och de senaste dagarna i allt som har hänt. Ett avslutande tack riktades även till spelarna och tränarteamet som stöttat honom själv enormt den senaste veckan.

Nästa match för ÖSK spelas 18 april kl. 15.00 borta mot Norrby IF.

Resultat: 3-1 (0-1)
Mål: Gwargis (21’), Larsson (65’), Hamad (81’), Milleskog (90+8’)
Varningar: Walker, Crona.
Utvisning: Crona
Byten ÖSK: Hussein Ali ut – Noel Milleskog in (72’), Victor Mpindi ut – David Seger in (72’), Jake Larsson ut – Lucas Shlimon in (90’), Ahmed Yasin ut – Daniel Björnquist in (90’).
Byten Jönköping: Peter Gwargis ut – Edin Hamidovic in (46’), Adnan Maric ut – Daniel Strandsäter in (90’), Kevin Rodeblad Lowe ut – Elias Nordström in (90’), Robin Book ut – Henrik Löfkvist in (90’).
Domare: Farouk Nehdi, Martin Thorén (ass.), Josef Alacam (ass.) och Fredrik Hammarström (fjärde).

Publik: 3205

William Eskelinen
Hussein Ali – Nasiru Moro – Axel Oskar Andrésson – Benjamin Hjertstrand
Daniel Gustavsson – Kevin Walker – Victor Mpindi – Jake Larsson
Ahmed Yasin – Jiloan Hamad

Avbytare: Buster Runheim, Daniel Björnquist, Niclas Bergmark, David Seger, Malik Mokédé, Lucas Shlimon, Vincent Thill, Noel Milleskog.