Premiärseger i Trollhättan

I dagens seriepremiär stod ÖSK:s damer redo att ta sig an Trollhättans FK på bortaplan. I den första halvleken tog hemmalaget ledningen efter 16 minuters spel. ÖSK:s kvittering genom Cornelia Karlsson kom strax innan paus. I den andra halvleken hade ÖSK flera chanser att ta ledningen, men TFK höll tätt ända fram till minut 77. Då prickade Emelie Alfredsson in en frispark och satte ÖSK i förarsätet inför avslutningen. Trollhättan gick då fram på offensiven men lyckades inte kvittera och ställningen 2-1 stod sig hela matchen ut. Därmed gick ÖSK segrande och fick en väldigt bra start på seriespelet 2022.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En premiär där jag tycker att vi faktiskt har det svårt att få till det. I första halvlek kommer Trollhättan ut och pressar oss ganska högt och intensivt. Planen är liten och de får lite bett på oss. Så vi får inte till det helt enkelt. Sedan får vi en straff, skapar lite lägen och kan gå in med 1-1 i paus även fast vi inte är så nöjda med vad vi åstadkommit. Jag tror att det fanns en del nerver inblandade och vi vann varken första- eller andrabollarna. I andra får vi lite bättre grepp om matchen, även om det inte är något skönspel vi bjuder på så får vi bättre kontroll på deras omställningar. Vi skapar även lite fler målchanser på egen hand. Så det är klart skönt att vi lyckas vinna trots nerver och att det finns mer att önska av vår prestation.

– Det vi tar med oss från idag är att vi fortsätter att skapa hundraprocentiga målchanser även fast spelet inte klaffar fullt ut. Även att vi står för en jämnare prestation sett över hela matchen än vad vi gjort tidigare. Även om våra bästa stunder idag inte är lika bra som de varit i tidigare matcherna, är heller inte våra sämre perioder lika dåliga som tidigare. Sedan är det klart att vi tar med oss en skön känsla att ha hämtat tre poäng från en tuff bortamatch.

Nästa match är hemmapremiären i Division 1 Norra Götaland den 16 april kl. 13:00 mot IK Rössö Uddevalla.

Statistik
Resultat: 1-2 (1-1)
Målskytt ÖSK: Cornelia Karlsson (45'), Emelie Alfredsson (77')

Startelva ÖSK
Ellen Portugués
Olivia Stråle - Caroline Zandén - Emelie Alfredsson
Ebba Lundqvist - Agnes Andersson - Isabelle Fredriksson - Cornelia Karlsson
Emilia Andersson - Sara Sandberg - Izabella Hurtig

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908