Seger mot Smedby AIS i genrepet

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

ÖSK:s damer tog ytterligare en seger i försäsongens sista match. Det dröjde inte längre än den 12:e matchminuten innan ÖSK kunde ta ledningen när Sara Sandberg sköt bollen ribba in. Hemmalaget Smedby tog över taktpinnen i den andra halvleken och skapade några halvchanser. I övrigt var det inga större händelser att rapportera och ÖSK kunde gå hem med segern i behåll.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Jag tycker det här är den tuffaste matchen som vi spelat i år. Känslan är att vi gör en ganska bra första halvlek där vi leder i paus. Vi försöker ändra lite i andra halvlek men har det faktiskt lite tufft. Vi har för korta anfall och får försvara oss mycket samtidigt som Smedby gör det bra. Trots detta lyckas vi undvika att släppa till de riktigt farliga målchanserna, vilket är starkt.

– Det är alltid skönt att vinna. Vi tar med oss att vi lyckas undvika jättefarliga chanser emot oss och att vi ändå vinner matcher. Sen finns det mycket vi behöver förbättra men det är skönt att det är en ny match och seriestart om en vecka där vi kan ta flera steg.

Nästa match är seriepremiären i Division 1 Norra Götaland den 9 april kl. 14:00 borta mot Trollhättans FK.

Statistik
Resultat: 0-1 (0-1)
Målskytt ÖSK: Sara Sandberg (12')

Startelva ÖSK
Ellen Portugués
Olivia Stråle - Caroline Zandén - Emelie Alfredsson
Emilia Andersson - Agnes Andersson - Isabelle Fredriksson - Cornelia Karlsson
Ebba Mannfolk - Sara Sandberg - Izabella Hurtig

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908