Tungt genrep mot Degerfors

Under lördagseftermiddagen tog ÖSK emot Degerfors på ett soligt Behrn Arena i försäsongens sista träningsmatch. Gästerna gjorde två mål första kvarten via Granath och Campos och 0-2 var resultatet i paus. Degerfors ökade på målskörden i andra tre gånger om och matchen slutade 0-5.

ÖSK:s tränare Joel Cedergren valde att mönstra både de två senaste nyförvärven, målvakt William Eskelinen och mittback Axel Óskar Andrésson från start. David Seger satte tonen för matchen efter en brysk tackling redan i den första minuten. I minut fyra kom matchens första målchans när DG löpte ikapp en djupledsboll och avslutade från snäv vinkel men Degerfors målvakt Whiteman räddade till hörna. I den nionde minuten fick Degerfors en hörna och i andravågen lyfte Campos in bollen framför mål och Granath kunde ohotad nicka in ledningsmålet för gästerna. Några minuter senare kom en ny Degersforshörna. Eskelinen gick ut långt och boxade iväg bollen men det var åter igen bortalaget som var hetare på andrabollen, Campos tog ner och lyfte iväg bollen mot det öppna målet och bollen smet in vid bortre gaveln. 0-2 efter 14 minuter. ÖSK hade svårt att få igång sitt offensiva spel och bolltappen var många.

I den 27:e minuten kom en jättechans till reducering. Bergmark drev upp bollen centralt i en offensiv räd och snubblade fram den till Björndahl som kom helt fri i straffområdet. Men Erik sköt dessvärre rakt på Whiteman och lyckades inte bryta måltorkan. I den 32:a minuten tog sig Gyau fram på vänsterkanten och avslutade ur snäv vinkel men Eskelinen räddade. På den efterföljande hörnan tryckte Ohlsson iväg ett tungt distansskott och åter igen tvingades Eskelinen sträcka ut för att freda målet från ytterligare påhälsning. 0-2 stod sig till pausvilan.

Inför andra halvlek valde Cedergren att göra två byten, Björndahl och Andrésson klev av och ersattes av Milleskog och Moro. I den 56:e minuten vann Mpindi bollen högt upp i planen och sköt från distans men Whiteman kunde enkelt hålla skottet utan retur. Efter en rad byten från båda lagen slarvade Bergmark i uppspelsfasen och Degerfors kom 3 mot 1. Nyss inbytte Saidi fick bollen i sidled och kunde enkelt rulla in 0-3 förbi Eskelinen. I den 67:e minuten tog andre inbytte anfallaren, Djurdjic, avslut och via touch kom 0-4. Olycksminuterna fortsatte och 0-5 kom i minut 69 efter att Vukojevic kommit fri från mittlinjen. Matchens sista 20 minuter spelades i princip bara av innan domaren blåste av dagens tillställning.

Nästa match för ÖSK, vilken även är premiären i Superettan 2022, spelas 4 april kl. 19.00 borta mot IK Brage.

Resultat: 0-5 (0-2)
Mål: Granath (9’), Campos (14’), Saidi (63’), Djurdjic (67’), Vukojevic (69’).
Varningar: Seger, Ali.
Byten ÖSK: Erik Björndahl ut – Noel Milleskog in (46’), Axel Óskar Andrésson ut – Nasiru Moro in (46’), Hussein Ali ut – Daniel Björnqvist in (61’), Elias Barsoum ut – Kevin Walker in (61’).
Byten Degerfors: Campos ut – Saidi in (62’), Gyau ut – Kralj in (62’), Örqvist ut – Krezic in (62’), Bertilsson ut – Djurdjic in (62’), Vukojevic ut – Rajamohan in (71’), Ohlsson ut – Wallin in (83’),
Domare: Martin Strömbergsson, Niklas Alfredsson (ass.), Niclas Ivarsson (ass.).