Fin ÖSK-insats gav en poäng mot AIK

I den tredje och sista omgången av Svenska cupens gruppspel ställdes ÖSK under måndagskvällen mot AIK på bortaplan. Sebastian Larsson gav AIK ledningen i matchinledningen, ett resultat som stod sig till pausvilan. ÖSK fick avsluta matchen med en man mer efter att Lustig blivit utvisad och några minuter före slutet kvitterade Jake Larsson till 1-1, vilket också blev slutresultatet. ÖSK är utslaget ur Svenska cupen men kan ta med en hel del positivt från kvällens match.

Ett redan utslaget ÖSK reste på måndagen österut för att försöka avsluta årets cupspel snyggt på bortaplan mot AIK. Hemmalaget satte genast hög press mot ÖSK som fick ägna matchinledningen åt försvarsspel. I den åttonde minuten studsade bollen ut mot Larsson någon meter utanför straffområdet. AIK-kaptenen sköt direkt med vänsterfoten och träffen var perfekt. Allain kastade sig men nådde inte bollen som gick in lågt intill fransmannens vänstra stolpe. 1-0 till AIK.

Trots hemmalagets dominans stack ÖSK emellanåt upp och hotade. Seger hade två avslut under den inledande kvarten, det ena rakt på Nordfeldt och det andra strax utanför den bortre stolpen. Matchbilden jämnade så småningom ut sig. ÖSK försökte ofta vända spelet ut mot yttrarna, men AIK täckte snabbt upp de ytor som uppstod. Hemmaledning med uddamålet i paus.

Cedergren valde att göra ett trippelbyte i paus. Andra halvlek inleddes likt den första med hög press och dominans från AIK, men även den här gången så mattades den relativt snabbt. I den 62:a minuten bröt Larsson, en av ÖSK:s inhoppare, in från höger ytterposition och avslutade hårt men utanför med vänsterfoten.

Med kvarten kvar trodde de flesta att AIK hade utökat ledningen. Elbouzedi fick först chansen att nicka från nära håll men satte bollen i stolpen. Returen studsade ut till Stefanelli som hårt uppvaktad bara fick halvträff på bollen. Den seglade mot det öppna målet men Allain hann precis tillbaka och kunde plocka upp den på mållinjen. Några minuter efter dubbelchansen fällde AIK-Larsson framstormande ÖSK-spelare. Domaren plockade först upp ett gult kort och några sekunder senare även ett rött. Viss kalabalik uppstod och situationen slutade med att Lustig fick kliva av banan som utvisad spelare. Plötsligt numerärt överläge för ÖSK som gick på framåt i jakt på en kvittering.

I den 87:e minuten dribblade pigga Jake på nytt ute till höger. Han gick på utsidan av AIK-försvarare och slog något som de flesta trodde var ett inlägg. Bollen seglade dock över Nordfeldt, via stolpen och in i mål. Ett häftigt fotbollsmål och plötsligt var det likaläge. Ett decimerat AIK behövde gå framåt i jakt på ledning för att säkra hemmaplansfördel i kommande cupkvartsfinal. Slutminuterna blev därmed intensiva. ÖSK fick fina ytor att kontra på och i den andra tilläggsminuten fick de svartvita ett ypperligt läge att ta ledningen. Björnquist klev förbi Otieno in i straffområdet och chippade bollen snett inåt bakåt mot DG som tyvärr slog hål i luften när han försökte med en volley. Sista möjligheten för ett avgörande mål fick istället AIK men ÖSK lyckades rensa undan bollen framför Allain och matchen slutade oavgjort. 1-1 innebar att AIK vann gruppen, medan ÖSK får fila vidare på formen inför starten av Superettan. Trots uttåget ur cupen finns mycket positivt att ta med från kvällens insats på Skytteholms IP.

Nästa planerade match för ÖSK spelas på lördag den 12 mars kl. 15.00 hemma mot Västerås SK.

Resultat: 1-1 (1-0)
Mål: S. Larsson (8’), J. Larsson (87’)
Varningar: Stefanelli, Lustig, Ali, Mendes, Larsson
Utvisningar: Lustig
Byten AIK: Abdirahman ut - Ayari in (60’), Elbouzedi ut - Ring in (76’), Stefanelli ut - Karlsson in (82’)
Byten ÖSK: Mpindi ut - Fabio in (46’), Björndahl ut - Milleskog in (46’), Yasin ut - Larsson in (46’), Seger ut - Barsoum in (46’)
Domare: Glenn Nyberg, Mahbod Beigi (ass.), Andreas Söderkvist (ass.) och Marcus Holmberg (fjärde)