1-1 mot Husqvarna på Behrn Arena

Årets första hemmamatch för damlaget spelades idag mot Husqvarna FF på Behrn Arena. ÖSK gjorde en fin första halvlek med många bollvinster på offensiv planhalva, stort bollinnehav och ett antal målchanser. Men trots det, var ställningen 0-0 i paus. Tidigt i den andra lyckades gästerna ta ledningen och ÖSK föll lite ur sin rytm. Men successivt så hittade man tillbaka och i den 71:a minuten kunde Emilia Andersson kvittera efter en precis framspelning av Sara Sandberg. Det blev inga fler mål än så och slutresultatet skrevs till 1-1.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En tuff match, där vi får träna på just det som vi vill träna på. Vi vinner bollen högt ganska ofta och när vi försvarar högt, men sedan lyckas vi inte riktigt omsätta det till mål. Det borde vi kanske ha gjort. Men överlag är känslan att vi gör en bra prestation.

– I första halvlek får vi lite problem i speluppbyggnaden med rotationen som vi vill få till. Husqvarna gör det bra och flyttar över mycket folk. Så i halvlek pratade vi om att inte droppa ner för tidigt och att tajmingen saknades lite. I anda tycker jag att vi korrigerar det och kommer loss mycket bättre. Emilia och Agnes hittade ett fint sätt att kombinera på högerkanten som gjorde att vi kom loss ofta. Sedan tycker jag att vi behöver värdera längden på våra anfall ibland och att vi behöver bli lite mer aggressiva i våra offensiva uppflyttningar så att vi kan attackera ofta och vinna tillbaka bollen om vi skulle misslyckas.

Nästa träningsmatch för ÖSK spelas mot KIF Örebro F19 på Behrn Arena torsdagen den 10 mars kl. 20:00.

Statistik
Resultat: 1-1 (0-0)
Målskytt ÖSK: Emilia Andersson (71')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Hanna Göthberg - Eila Wennerholm - Caroline Zandén (K)
Agnes Andersson - Olivia Stråle - Emilia Andersson - Cornelia Karlsson
Emelie Alfredsson - Sara Sandberg - Izabella Hurtig

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908