ÖSK rekryterar Transition Coach

ÖSK Fotboll förstärker den sportsliga organisationen genom att rekrytera Einar Guðnason som ny transition coach. Rollen som transition coach innebär att vara en länk mellan ÖSK:s herr- och akademilag i syfte att skapa bättre förutsättningar för klubbens spelare att ta steget upp till herrarnas A-lag. Vi hälsar Einar varmt välkommen till ÖSK Fotboll.

– Vi har under vintern jobbat intensivt med att utveckla organisationen i vår akademi. Att nu tillsätta en transition coach är en viktig del i vårt fortsatta arbete med att förbereda våra spelare till att ta steget från akademi till A-lag. Einar har en lång erfarenhet från isländsk toppfotboll i Víkingur Reykjavík, där han den senaste säsongen var assisterande tränare när laget vann dubbeln på Island. Han känns som en optimal person för den här rollen och vi är väldigt glada att få in Einar i vår organisation, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll.

37-årige Guðnason kommer från Island där han varit aktiv som tränare i Víkingur Reykjavík, sedan skador satt stopp för spelarkarriären vid 22 års ålder. Under sina många år i den isländska klubben har Einar jobbat med både ungdoms- och seniorlag. Senast som akademichef och assisterande tränare i klubbens herrlag. Nu har han flyttat till Sverige och kommer omgående påbörja sin tjänst som transition coach i ÖSK Fotboll.

– Jag är glad att komma till en sådan fin klubb och ser fram emot att börja i den här rollen. Att jobba med unga spelare och se dem växa och utvecklas både på och utanför planen är något som driver mig, säger Einar Guðnason.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908