Mållöst i cuppremiären

I Svenska cupens premiärmatch ställdes ÖSK under söndagen mot Eskilsminne IF på bortaplan. Matchen var mållös i paus efter en första halvlek med få målchanser. I andra halvlek flyttade ÖSK upp spelet men närmre än ett ribbskott kom man inte seger. 0-0 och en poäng kunde eftermiddagen i Helsingborg därmed summeras med.

I säsongens första tävlingsmatch mötte ÖSK under lunchtid på söndagen division 2-laget Eskilsminne på bortaplan i Helsingborg. Matchinledningen var händelsefattig. Hemmalaget inledde piggt, men efter 15-20 minuter tog ÖSK över och etablerade allt mer passningsspel på hemmalagets planhalva. I den 35:e minuten skapade ÖSK lagets första målchans. Ett högerinlägg nådde Björndahls panna men nicken från nära håll gick utanför. En minut senare satte Bergmark igång ett anfall och följde med upp i straffområdet. DG slog ett perfekt inlägg som ÖSK-mittbacken nickade vidare mot målet, men Eskilsminnes målvakt kunde rädda. I den 41:e minuten kontrade hemmalaget snabbt. Ett inspel från vänster hittade en fristående anfallare i boxen, men Leijon gjorde en fin räddning. 0-0 i paus.

Fem minuter in på andra halvlek kombinationsspelade ÖSK långt upp på offensiv planhalva. Seger fick möjlighet att vända upp och skjuta några meter utanför straffområdet, men hans hårda skott gick några decimeter över ribban. Några minuter senare skickade även Larsson iväg ett distansskott som målvakten styrde till hörna. ÖSK etablerade allt mer tryck mot Eskilsminne men anfallen strandade gång på gång i den gulblå försvarsmuren i höjd med straffområdet.

I den 89:e minuten slog Larsson ett inlägg från vänster. Bara någon meter framför målet mötte Björndahl med en skarv men bollen gick i ribban och ut. På tilläggstid skickade Shlimon iväg ett hårt skott från långt håll men målvakten räddade. Matchen slutade 0-0.

Nästa cupmatch för ÖSK spelas på söndag den 27 februari kl. 15.00. Då kommer Örgryte IS på besök till Behrn Arena.

Resultat: 0-0 (0-0)
Varningar: Omanovic
Byten Eskilsminne: Callaku ut - Olsson in (74’), Lundberg ut - El Khalayli in (74’), Engholm ut - Larsson in (80’)
Byten ÖSK: Mpindi ut - Yasin in (77’)
Domare: Kaspar Sjöberg, Simon Kristensson (ass.), Alexander Eriksson (ass.), Mohamed Rachid (fjärde).