Förlust i Norrköping

I säsongens andra träningsmatch väntade under söndagskvällen IFK Norrköping på bortaplan för ÖSK. Matchen var mållös i paus, trots fina spelmässiga tendenser. I början av andra halvlek gav Telo ledningen till IFK och Nyman utökade till 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Under söndagskvällen genrepade ÖSK i Norrköping inför Svenska Cupens gruppspel med start kommande helg. Flertalet nyförvärv tog plats i den svartvita startelvan, däribland inlånade mittfältaren Mpindi.

Norrköping inledde matchen med hög press mot ÖSK:s backlinje som dock i samspel med mittfältet skickligt och modigt hittade lösningar utan att bli av med bollen. Misstag i uppbyggnadsfasen dröjde fram till att matchklockan passerat 20 minuter då en felpass på egen planhalva satte Lima i läge. IFK-anfallaren skickade iväg ett hårt skott som dock gick över ribban. IFK fick stundtals lite tryck på ÖSK:s planhalva genom några fasta situationer men riktigt farligt blev det aldrig. Det svartklädda ÖSK hade några nästan-lägen efter kombinationsspel i kontringar, men IFK-försvarare avvärjde i sista stund. 0-0 i paus.

I början av andra halvlek byggde IFK upp en anfall från vänsterkanten. Ett inlägg slogs mot straffområdet. Bollen passerade samtliga spelare förutom IFK:s Telo som stötte den förbi Allain och in i mål till 1-0. Nästan tio minuter senare blev ÖSK:s målvakt överspelad igen. Ekpolo spelade bollen snett inåt bakåt till Lima som sköt direkt. Allain reflexräddade men returen fångades upp av Nyman som enkelt kunde raka in bollen i öppet mål. 2-0.

Många byten från båda lagen satte avtryck på matchbilden. IFK dominerade allt mer och passningsspelet ÖSK visade upp i första halvlek var långa stunder frånvarande. DG fick ett skottläge i en kontring, men Jansson kunde enkelt rädda. Matchen slutade 2-0 till Norrköping.

Nästa helg inleder ÖSK Svenska Cupens gruppspel. För motståndet i den första matchen står Eskilsminne IF. Matchen spelas på bortaplan på söndag den 20 februari kl. 13.00.

Resultat: 2-0 (0-0)
Mål: Telo (47’), Nyman (56’)