Amir Razak ny ansvarig fystränare för herrlaget

Amir Razak som har varit med runt herrlaget under hösten 2021 tar över huvudansvaret som fystränare för ÖSK Fotboll.

Amir Razak är utbildad styrke- och konditionsspecialist och har arbetat med professionella fotbollsspelare för att hjälpa dem att maximera sin prestations- och konditionsnivå. Razak är själv en före detta fotbollsspelare som hade mycket skadebekymmer, vilket gjorde honom medveten om vikten av den fysiska och mentala träningen. Razak har lång erfarenhet av att arbeta med skadade proffs på välkända rehabiliteringsinstitut i Qatar och Europa. Han har även varit med och utvecklat styrkeprogram för akademispelare i Kanada.

Under senaste året har han jobbat med Ahmed Yasins rehabiliteringsträning och därmed varit nära ÖSK:s dagliga verksamhet. Under hösten har han även funnits till hands för klubbens övriga spelare och varit delaktig i tränarteamet runt både träning och match. Nu tar Amir Razak över efter Jimmy Högberg som ansvarig fystränare för herrlaget.

– Amir har under hösten funnits med runt herrarnas A-trupp och gjort ett starkt intryck på både spelare och ledare. Han har en hög kunskap inom fysiologi och med sitt driv, noggrannhet och förmåga att pusha spelarna känns det jättebra att kunna välkomna Amir som ny fystränare i tränarteamet, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908