ÖSK föll mot Kalmar

I den 28:e omgången av Allsvenskan tog ÖSK under måndagen emot Kalmar FF på Behrn Arena. Berg gav Kalmar ledningen efter en halvtimme, ett resultat som stod sig tills paus. Romario utökade till 0-2 innan Ahmed Yasin i ÖSK-comebacken reducerade. Fler mål blev det inte i matchen som slutade 1-2.

Kalmar skapade matchens första chans redan efter en minut. Fröling tog sig förbi Moro och avlossade ett lågt skott som Allain kunde parera med benet. Ett par minuter senare bröt ÖSK ett Kalmaranfall och bollen spelades till Larsson som satte fart till vänster. Jake kroppsfintade sig förbi en försvarare och sköt ett distansskott som Hägg Johansson med vissa besvär kunde rädda. I den 17:e minuten slog han till igen på frispark, men återigen var Kalmarmålvakten med på noterna.

I den 31:a minuten tog Berg emot bollen på offensiv planhalva, vände bort Hamad och avancerade mot straffområdet. Norrmannen siktade mot bortre hörnet och bollen landade i nätet bakom en chanslös Allain. 0-1. ÖSK skakade fram någon halvchans för kvittering, men Hamads skott fastnade på täckande försvarare. Uddamålsledning för Kalmar i paus.

Bara minuter in på andra halvlek borde det ha varit kvitterat. Milleskog kom fri och la bollen förbi Hägg Johansson men Bergqvist kastade sig och räddade på mållinjen. Returen studsade till Larsson som gav Milleskog en till chans men ännu en gång stod Bergqvist ivägen på mållinjen. Den startdebuterande anfallaren fick iväg ytterligare ett avslut på mål efter en kvart när Hamad serverade bollen, men den gången stod Hägg Johansson välplacerad och räddade.

I min 69:e minuten fick Kalmar en hörna från vänster. Kalabalik uppstod i straffområdet när bollen gick som en flipperkula. Till sist fick Romario foten på bollen som gick via stolpen och in i mål till 0-2. Drygt tio minuter senare frispelades comebackande inhopparen Yasin och tryckte in reduceringen till 1-2. ÖSK försökte lyfta upp laget i jakt på en kvittering men lyckades inte skapa några riktiga chanser. Kalmar vann matchen och för ÖSK återstår det två matcher av den här allsvenska sejouren.

Kalmars tränare Henrik Rydström inledde presskonferensen med att berätta att det var en något avslagen känsla inför matchen med så lite publik. Första halvlek var ingen höjdare men skönt att ha ledningen. I andra blev det mer ”raggarfotboll” och ÖSK slet sig in i matchen men han var nöjd med att sitt lag gjorde tillräckligt för att vinna. ÖSKs Marcus Lantz förklarade att Kalmar vann rättvist. Han var inte nöjd med första halvleks energilösa utseende. Han såg bättre vilja i andra halvlek och berömde Yasins inhopp och mål. Han passade även på att belysa ljusglimtarna i ungdomarnas närvaro med Milleskogs debut från start samt insatserna från Bergmark och Larsson.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas måndag den 29:e november kl. 19.00. Då väntar Mjällby AIF på bortaplan.

Resultat: 1-2 (0-1)
Mål: Berg (31’), Romario (69’), Yasin (82’)
Varningar: 1-1
Hörnor: 5-3
Byten ÖSK: Larsson ut - Yasin in (66’), Ali ut - Björnquist in (71’)
Byten Kalmar FF: Fröling ut - Jansson in (65’), Sachpekidis ut - Sjöstedt in (83’), Gustafsson ut - Backman in (83’)
Domare: Granit Maqedonci, Per Rehnlund (ass.), Andreas Svensson (ass.) och Farouk Nehdi (fjärde)