Uddamålsförlust mot Hammarby på Tele2 Arena

Foto: Bildbyrån / Andreas L Eriksson

I den 27:e omgången av Allsvenskan möttes under söndagen Hammarby IF och ÖSK på Tele2 Arena. I en chansrik första halvlek tog ÖSK ledningen i slutskedet genom ett självmål. Hammarby kvitterade efter paus genom Sandberg. Besara gjorde sen 1-2 innan Amoo kvitterade på nytt. Fem minuter från slutet gjorde Ludwigson 3-2 till Hammarby, något som blev matchens sista mål. Resultatet innebär att ÖSK spelar Superettan 2022.

Under söndagen klev ÖSK ut på Tele2 Arena för match mot Hammarby IF. Förutsättningarna var klara. Tre svartvita poäng var en förutsättning för att hoppet om allsvenskt spel även nästa säsong skulle leva. Hammarby började matchen med gaspedalen i botten. Redan efter någon dryg minut kontrade man mot ett utdraget ÖSK och i nästa anfall curlade Selmani bollen strax utanför borta krysset. I den sjunde matchminuten hade i princip samtliga på plats räknat in 1-0 till Hammarby men Ludwigson missade öppet mål på egen retur efter att ÖSK-försvaret misslyckats med en rensning i eget straffområde.

I den 14:e minuten lyckades ÖSK spela sig fram till lagets första chans. Ali lurade Rodic och tog sig in i straffområdet där han valde att skjuta. Målvakten Dovin kunde dock hålla bollen med viss besvär. Minuten efter fick Amoo en dubbelchans för Hammarby men Allain räddade nigerianens båda skott. I den 21:a minuten fångade Larsson upp andrabollen efter en ÖSK-hörna och sköt ett lurigt skott som målvakten Dovin kunde se studsa någon decimeter utanför bortre stolpen. Fem minuter senare vände Bojanic upp framför ÖSK:s backlinje och skickade iväg ett avslut som Allain släppte retur på. Amoo misslyckades dock med passningen i nästa moment.

Lagen fortsatte att växla chanser. I den 22:e minuten vandrade Besara in med bollen från vänsterkanten och avslutade men Dovin var på nytt med på noterna och parerade till hörna. I den 44:e minuten slog Ali ett inlägg från höger. Paulsen försökte rensa men fick rejäl felträff och bollen seglade i en otagbar bana förbi Dovin. 0-1 till ÖSK. Det svartvita ledningen stod sig tills pausvilan.

I den 52:a minuten drog Hammarby upp ett anfall på vänsterkanten. Bollen spelades in i straffområdet och Moro rensade den rakt på Sandberg som sköt direkt. Allain var på bollen men inte tillräckligt mycket och det var kvitterat till 1-1. Hammarby fick energi av den tidiga kvitteringen och var på väg framåt fler gånger. Men drygt tio minuter senare vann Larsson bollen i Hammarbys uppspelsfas och satte den vidare till Ali på högerkanten. ÖSK:s högerback slog ett inspel längs marken snett inåt bakåt. Vid straffpunkten mötte Besara och rullade säkert in 1-2 bakom Dovin. Den svartvita glädjen blev dock kortvarig. Två minuter senare hittade Sandberg med ett inlägg till en omarkerad Amoo som nickade in 2-2.

Det var tydligt att inget av lagen var nöjda med ett oavgjort resultat. Bara minuten efter Hammarbys kvittering kom ÖSK i en ny anfallsvåg. Ali fintade inlägg och vek inåt i banan innan han sköt med vänsterfoten. Det var ett bra skott men tyvärr gick det en bit över ribban. I den 84:e minuten fick ÖSK en hörna från höger. Walker slog in en hård boll som Sandberg nickade mot eget mål. Bollen rammade ribban och studsade ut. Någon minut senare fick Besara skottläge i ytan utanför straffområdet. Dovin sträckte dock ut och räddade. Istället vände spelet åt andra hållet. Aziz slog ett inlägg som gick förbi samtliga Hammarbyspelare men studsade på Alis ben och tillbaka mot Ludwigson som kunde smälla in 3-2 i nättaket.

ÖSK skickade upp folk i jakt på en kvittering men det blev inga fler mål på Tele2 Arena. Slutresultatet 3-2 innebär att ÖSK spelar i Superettan 2022.

Nästa match för ÖSK spelas på hemmaplan mot Kalmar FF måndagen den 22:a november kl. 19.00.

Statistik
Resultat: 3-2 (0-1)
Mål: Självmål (44’), Sandberg (52’), Besara (64’), Amoo (66’), Ludwigson (85’)
Varningar: Walker, Bergmark, Mårtensson, Seger
Hörnor: 9-5
Byten Hammarby IF: Bojanic ut - Andersen in (46’), Magyar ut - Swedberg in (46’), Rodic ut - Lahdo in (71’), Selmani ut - Paulinho in (82’)
Byten ÖSK: Larsson ut - Mehmeti in (75’), Mårtensson ut - Seger in (81’), Ali ut - Milleskog in (88’)
Domare: Mohammed Al-Hakim, Fredrik Klyver (ass.), Robin Wilde (ass.) och Fredrik Hansson (fjärde)

Startelva Hammarby IF
Oliver Dovin
Mads Fenger - Richard Magyar - Björn Paulsen
Vladimir Rodic - Akinkunmi Amoo - Aziz Ouattara - Darijan Bojanic - Simon Sandberg
Astrit Selmani - Gustav Ludwigson

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Hussein Ali - Niclas Bergmark - Nasiru Moro - Benjamin Hjertstrand
Jiloan Hamad - Kevin Walker - Johan Mårtensson - Jake Larsson
Richard Friday - Nahir Besara

Text: Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908