ÖSK Fotboll E-sport 2021/22

Foto: Bildbyrån / Jonathan Näckstrand

ÖSK Fotboll hade två framgångsrika säsonger med E-sport under 2019 och 2020, då man bland annat tog två silvermedaljer. Nu rustar klubben för den kommande säsongen av eAllsvenskan där ÖSK kommer att representeras av tre FIFA-spelare.

Säsongen 2019 startade ÖSK Fotboll ett E-sportlag som ställde upp i den första upplagan av eAllsvenskan. Laget tog sig hela vägen till slutspel och tog hem en andraplacering, vilket resulterade i kvalificering till Nordic Masters där ÖSK återigen kom tvåa. Året därpå tog sig laget ännu en gång till slutspel men föll i kvartsfinalen.

– Nu går eAllsvenskan in i sin fjärde säsong och vi är glada över att ÖSK återigen är med och representeras. E-sporten växer hela tiden och det kommer bli en allt viktigare del framåt. För oss är det fortsatt viktigt att till största del ha en lokal prägel på vårt lag, med spelare som brinner för staden och klubben. Där tycker jag att vi har hittat en bra mix i vår trupp även denna säsong, säger Adam Pettersson, marknadsansvarig i ÖSK Fotboll.

Sommaren 2020 var senaste gången då ÖSK hade med ett lag i eAllsvenskan. Nu har ÖSK kontrakterat tre spelare inför kommande säsong. Dessa tre kommer att presenteras under veckan på ÖSK Fotbolls E-sports sociala medier.

– Det ska bli spännande att se hur årets lag kommer prestera. Vi har tre unga och talangfulla spelare med lite olika profiler. En har redan erfarenhet från eAllsvenskan, en har precis uppfyllt ålderskravet för att få vara med i turneringen och en vill visa framfötterna på den stora scenen, avslutar Adam Pettersson.

Följ oss på sociala medier för den allra senaste informationen kring vårt E-sportlag.

Instagram: @oskfotboll_esport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Twitter: @OSK_ESPORT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908