Tung förlust mot IK Rössö Uddevalla

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Det var tabelltvåan ÖSK mot trean IK Rössö Uddevalla som idag spelade en viktig match på Behrn Arena. Inledningsvis speglades matchens betydelse även på planen när inget av lagen ville ge sin motståndare något gratis. Den första halvleken var relativt chansfattig och ställningen i paus var 0-0. I den andra halvleken kom ÖSK ut bättre och tog tag i taktpinnen. Men trots ett spelmässigt övertag, lyckades man inte få hål på motståndet. I stället var det IK Rössö Uddevalla som gjorde matchens enda mål och vann matchen med 0-1. En tuff förlust för ÖSK.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det är surt. Vi hade det under kontroll i 90 % av matchen. Vi äger mycket boll och spelar med ett stort tålamod. Men vi har lite svårt att skapa chanser. De försvarar kompakt och har en målvakt som stänger allt. Sedan släpper vi in ett mål som vi inte ska släppa in. Otur att det kommer i det läget. Men vi möter ett erfaret och skickligt lag idag.

– Jag är jättestolt över mina spelare. De gör en bra prestation idag och en bra säsong överlag. Nu är det en match kvar. Vi går för tre poäng som vanligt så får vi se var vi hamnar.

Nästa match för ÖSK är spelas mot Torsby IF hemma på Behrn Arena lördagen den 6 november kl. 14:00.

Statistik
Resultat: 0-1 (0-0)
Byten ÖSK: Agnes Andersson ut - Ebba Mannfolk in (86'), Ebba Lundqvist ut - Elin Sjösten in (86'), Olivia Puhls ut - Maja Fredriksson in (86'), Hanna Göthberg ut - Michaela Törnquist in (91')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Ebba Lundqvist - Caroline Zandén - Hanna Göthberg
Olivia Puhls - Anna Meijer - Elsa Pelgander - Agnes Andersson - Ida Björnberg
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908