Viktig seger mot Råda efter sent avgörande

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Inför dagens match hade ÖSK halkat ner på en tredje plats i tabellen. Detta på grund av att toppkonkurrenterna Rössö och Rävåsen vunnit sina matcher under lördagen. Det var därför tre viktiga poäng som säkrades sent i kvällens match. ÖSK tog ledningen i den 27:e minuten genom Isabelle Fredriksson. I den andra halvleken tappade ÖSK sitt spelövertag för en kort stund och det tog Råda vara på. Bortalaget lyckades både kvittera och ta ledningen inom loppet av fem minuter. Men ÖSK gav inte upp där och i den 71:a minuten kvitterade hemmalaget när Fredriksson gjorde sitt andra för kvällen. Länge såg matchen ut att sluta med oavgjort men i minut 90 lyckades Sara Sandberg avgöra och sätta dit 3-2 till ÖSK som också blev slutresultatet.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi börjar matchen bra. De första tio minuterna försöker vi hitta lugnet men efter det dominerar vi den första halvleken. Motståndarna lyckas inte skapa något alls egentligen. Vi stänger deras spel på ett bra sätt. Framåt gör vi det bra och men lyckas bara göra ett mål trots att vi har chanser för att göra fler än så. I den andra försöker vi fortsätta som vi gjorde i den första men lyckas inte riktigt skapa lika mycket chanser. Däremot har vi fortfarande kontroll men släpper tyvärr till en chans och då lyckas dem ta vara på den. Efter det tappar vi lite och släpper till en chans till som de lyckas sätta dit. Efter det hittar vi lugnet igen och hittar lösningar för att ta oss framåt i banan. Vi visar på bra tålamod och till slut lyckas vi få dit segermålet.

– Tre viktiga poäng idag. Men nu blickar vi framåt mot nästa match och den tuffa uppgiften det blir när Rössö kommer på besök. Vi ska jobba vidare i veckan och så går vi för tre poäng. Precis som vanligt.

Nästa match för ÖSK spelas mot IK Rössö Uddevalla hemma på Behrn Arena lördagen den 30 oktober kl. 13:30.

Statistik
Resultat: 3-2 (1-0)
Byten ÖSK: Agnes Andersson ut - Ebba Lundquist in (72'), Antonia Jalkinger ut - Filippa Sätterström Johansson in (72'), Michaela Törnquist ut - Ebba Mannfolk in (87')
Mål ÖSK: Isabelle Fredriksson (27', 71'), Sara Sandberg (90')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Michaela Törnquist - Caroline Zandén - Hanna Göthberg
Olivia Puhls - Antonia Jalkinger - Agnes Andersson - Anna Meijer - Ida Björnberg
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908