Dubbla mål av Wendt sänkte ÖSK i Göteborg

Foto: Bildbyrån / Michael Erichsen

I den 23:e omgången av Allsvenskan möttes under söndagen IFK Göteborg och ÖSK på Gamla Ullevi. I slutet av första halvlek som IFK dominerade satte Wendt 1-0 på frispark. Efter paus mattades hemmalagets dominans och ÖSK gick på för en kvittering. På tilläggstid spikade dock istället Wendt slutresultatet till 2-0.

Efter ännu ett landslagsuppehåll var det under söndagen dags för Marcus Lantz första match som ÖSK-tränare. För motståndet stod IFK Göteborg, innan matchen placerade på positionen före ÖSK i tabellen. Mycket på spel och välfyllda läktare på Gamla Ullevi i Göteborg.

IFK startade matchen med stort bollinnehav och ett talrikt inläggsspel, men där ÖSK med ny formation och tre mittbackar stod pall det stundtals höga trycket. Sett till dominansen var antalet avslut på mål få för hemmalaget. ÖSK hade rejäla svårigheter att få till något etablerat spel. I den 33:e minuten vandrade Berg in i straffområdet och avlossade ett skott längs marken som gick i bortre stolpen och ut. Tio minuter senare fick IFK frispark precis utanför straffområdet, till höger. Wendt klev fram och bombade bollen förbi muren och upp i nättaket bakom en skymd och chanslös Allain. 1-0 till IFK i paus.

I ett försök att få till en förändring i matchbilden gjorde Lantz två byten i paus. In istället för Seger och Mehmeti kom Mårtensson och Friday. ÖSK-laget i svarta tröjor fick mer att säga till om. Friday gav alternativ i djupled och laget sänkte felprocenten i passningsspelet. I den 64:e minuten vann IFK bollen på ÖSK:s planhalva. Berg frispelade Aiesh som dock sköt rakt på Allain.

IFK började mer och mer slå vakt om ledningen vilket gav ÖSK utrymme att lyfta upp laget. Sista tio minuterna klev Moro upp centralt i anfallet, men de många inläggen saknade tillräcklig kvalitet för att sätta ÖSK-spelare i kvitteringslägen. På tilläggstid kontrade IFK när Berg spelade bollen i djupled till Sana. Allain stod dock för en fin räddning. I den fjärde och sista tilläggsminuten avgjordes dock matchen slutgiltigt. Berg slog en passning parallellt med mållinjen och vid bortre stolpen dök Wendt upp och rakade in mål nummer två för dagen. IFK vann med 2-0.

Nästa match för ÖSK är derbyt mot Degerfors IF. Matchen spelas på Behrn Arena på måndag den 25:e oktober kl. 19.00.

Statistik
Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Wendt (43’, 90+4’)
Varningar: Seger, Walker
Hörnor: 13-4
Byten IFK Göteborg: Vilhelmsson ut - Yakob in (66’), Aiesh ut - Thern in (82’)
Byten ÖSK: Seger ut - Mårtensson in (46’), Mehmeti ut - Friday in (46’), Hamad ut - Broberg in (70’), Björnquist ut - Ali in (74’), Hjertstrand ut - Larsson in (82’)
Domare: Victor Wolf, Daniel Ekman (ass.), Mark Josef (ass.) och Fredrik Oppong (fjärde)
Publik: 13345

Startelva IFK Göteborg
Ioannis Anestis
Alexander Jallow - Mattias Bjärsmyr - Carl Johansson - Oscar Wendt
Hosam Aiesh - Gustav Svensson - August Erlingmark - Tobias Sana
Marcus Berg - Oscar Vilhelmsson

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Daniel Björnquist - Nasiru Moro - Michael Almebäck - Andreas Skovgaard - David Seger
Benjamin Hjertstrand - Kevin Walker
Nahir Besara - Agon Mehmeti - Jiloan Hamad

Text: Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908