Damlaget tar en poäng i säsongens sista bortamatch

För säsongens sista bortamatch reste ÖSK:s damer till Alevi för att möta Lödöse Nygård IK. I den första halvleken tog ÖSK ledningen genom Sara Sandberg. Kort därefter kvitterade hemmalaget innan ÖSK återtog ledningen efter mål av Ebba Lundqvist. Innan den första halvleken var slut hann LNIK med att kvittera igen och ställningen var lika i paus. Den andra halvleken dominerades spelmässigt av ÖSK men saknade klara målchanser. Inga fler mål gjordes och matchen slutade 2-2.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Matchen börjar på ett jättebra sätt och den första halvleken är väl egentligen vår bästa efter uppehållet. Vi får igång vårt spel, dominerar totalt och hittar in bakom deras backlinje. Vi har frilägen och ramträffar innan vi gör första målet. Sedan lyckas motståndarna göra mål på sin första chans som sker på grund av misskommunikation. Efter det fortsätter vi bra förutom de sista minuterna innan paus. Då tappar vi lite fokus och släpper in ett mål. Vi hade två chanser emot oss och släppte in två mål så det var en sur känsla att ta med in i pausen.

– I halvleken sa vi till varandra att vi skulle fortsätta som vi gjorde i den första. I den andra halvleken är vi lite tröga och får problem med vår höga press. Vi fortsätter ha stort bollinnehav men saknar tempot som vi hade i den första. Vi hittar inte in bakom på samma sätt och är alltid några centimeter ifrån att komma till farliga chanser.

– Jag är nöjd med vår insats idag. Vi gav det vi hade och kämpade till den sista minuten. De första 40 minuterna idag var fantastiskt bra och det ska vi bygga vidare på. Det är tre matcher kvar nu och vi ska göra vårt bästa. Idag vill ja ge ett extra plus till Malvina i målet som gör ett jättebra jobb. Det är inte lätt att komma från ungdomsfotboll till senior, men hon gör det bra.

Nästa match för ÖSK spelas mot Råda BK hemma på Behrn Arena lördagen den 23 oktober kl. 17:00.

Statistik
Resultat: 2-2 (2-2)
Byten ÖSK: Ebba Lundqvist ut - Maja Fredriksson in (71'), Agnes Andersson ut - Michaela Thörnquist in (71'), Ida Björnberg ut - Ebba Mannfolk in (88)
Mål ÖSK: Sara Sandberg (22'), Ebba Lundqvist (32')

Startelva ÖSK
Malvina Pettersson
Ebba Lundqvist - Caroline Zandén - Hanna Göthberg
Olivia Puhls - Agnes Andersson - Elsa Pelgander - Anna Meijer - Ida Björnberg
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908